Víkend podle ELLE: Prosecco na vzduchu a pražské střechy

JÍDLO: Tchajwanský street food

Grilovaný rýžový burger. Smažené kuře s křupavou solnou krustou. Sezamové nudle, smažené knedlíčky... Začínáte nekontrolovaně šilhat hlady? Přijďte tyhle dobroty v sobotu ochutnat před bistro HOJA, odkud se budou linout fantastické vůně po celých Vinohradech. Akce začíná úderem poledne a trvá do půl osmé večer. 

PITÍ: Milujeme Prosseco

A milují jej také ve vinotéce Prosekárna. Proto se jejich nejlepší vinaři na celou sobotu přesouvají do sadů Svatopluka Čecha, abyste si jejich bublinky užili na čerstvém vzduchu. Akutní chutě zaženete boloňskými lasagnemi z Lasagnerie, letními závitky ze Závitkárny, neapolskou pizzou od Frankieho nebo alkoholickými nanuky DO:PUSSY. Vytrávit můžete v nedalekém kině Pilotů u dvou italských filmových pecek: Sorrentinovy Velké nádhery a Naprostých cizinců režiséra Paola Genoveseho.

UMĚNÍ: Artsemestr

Pražská UMPRUM, inkubátor českých návrhářů, designérů a šperkařů, otevře všech svých třiadvacet ateliérů, abyste si v nich mohli prohlédnout klauzurní práce jejích studentů. Můžete objevovat čerstvé talenty ještě předtím, než se ceny jejich děl vyhoupnou do nebe, anebo se pohoršovat nad tím, že "něco takového by zvládl uplácat i sousedovic Jenda".

NA VZDUCHU: Prague Rooftop Festival a víkend otevřených zahrad

Nejkrásnější pohled na svět není z koňského hřbetu, ale z vršku střechy, odkud můžete se skleničkou Aperolu v ruce pozorovat západ slunce nad horizontem staré Prahy. V sobotu se pěti stovkám hostů otevře střecha obchodního domu Kotva. Hrát bude pohodový deep house, další programová překvapení se odtajní až na místě. Pokud se bojíte výšek, provětrejte se v zeleni některé z přírodních i soukromých zahrad po celé republice, z nichž se některé otevřou jen na tento víkend.