Virtuální muzeum módního domu Valentino

Za výstavou modelů Valentina už nemusíte nikam cestovat. Nemusíte udělat ani krok. Jednoduše stačí stáhnout si jednu aplikaci. „Vidím to jako část svého odkazu,“ vysvětluje Valentino nový projekt. „Mám radost z toho, že tisíce studentů, mladých návrhářů a módních nadšenců budou mít možnost prohlédnout si a studovat moji práci. A to docela jednoduchým způsobem, který je pro mladou generaci velmi přístupný. Zároveň ale chceme připomenout naši minulost. Módu, která nechala stopu v našich životech. Pojmenoval bych to Future Memory.”

On-line 3-D muzeum se rozprostírá na ploše o zhruba 107 000 metrů čtverečních. K vidění tu je na tři sta šatů – mezi nimi i modely, které oblékla Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Sophia Loren nebo Jacqueline Kennedy. Přehlídku šatů pak  zpestřují videa, ilustrace, skici, reklamní kampaně apod.

Jak vše funguje, vysvětlil Giancarlo Giammetti (dlouholetý obchodní partner Valentina):
„…nejkrásnější róby jsou nasnímány z 360 stupňů. Klikněte na jednu a ta se začne otáčet. Rozpoznáte každý steh. Klikněte ještě jednou, a můžete si prohlédnout historii modelu, jeho vzniku, kdo, kdy a kam ho nosil…“

Virtuální muzeum je dostupné přes aplikaci (stáhnout ji můžete zde). ‚Otevíralo‘ se 5. prosince na konferenci, na kterou se můžete podívat díky YouTube.