Všechno nejlepší, Longchamp!

Na schodech pařížské opery pokrytých majestátním zeleným kobercem vítá nadšené a ohromené hosty řada mladých mužů ve smokingu s fantasmagorickou maskou koňské hlavy, jež připomíná slavné logo Longchamp. Okázalé interiéry uvnitř Palais Garnier tvoří ideální prostředí k oslavám výročí společnosti Longchamp, které se točí okolo tématu blízkého kreativní ředitelce Sophii Delafontaine: pohybu a tance.

„Už sedmdesát let je dům Longchamp v neustálém pohybu. Toto je rukopis naší rodiny: pohyb vpřed, inovace a neustálá snaha se zlepšovat. Pro rodinný podnik v extrémně konkurenčním světě módy, který se nikdy nezastavuje, je to neustálá výzva. Pohyb je stav mysli: Opera Garnier a svět tance tuto filozofii dokonale ilustrují,“ říká Sophie Delafontaine.

Společnost Longchamp pověřila tanečníka a choreografa Dimitriho Chamblase, bývalého uměleckého ředitele Opery Garnier a stávajícího ředitele školy tance v Kalifornském institutu umění, aby vytvořil překvapivý a univerzální balet. Protože Dimitri toto místo velmi dobře zná, rozhodl se věnovat celý prostor své skupině třiceti tanečníků a nabídnout hostům jedinečný zážitek: blízké setkání s tancem, tak blízké, že se budou muset poddat tajemným emocím.

„Tanec je strukturován podle rytmu, muzikálnosti, časností, délek... Tanec je forma umění, která funguje na čas. Narozeniny jsou důležitým okamžikem v životě. Existuje před a po, u kterých bychom si přáli, aby nikdy neskončily. Podle mého názoru je 70. výročí společnosti Longchamp ta chvíle, kdy pevně stojíme v současnosti, abychom se lépe mohli promítnout do budoucnosti,“ míní Chamblas.
 
Tanečníci v čele s Dimitrim Chamblasem vyjádřili univerzální řeč těla symbolicky sjednocující všechny kultury a jazyky. V první hodině večera předvedli rozličné formy tance včetně klasického, Soufi,  hip-hopu, breakdance, moderního tance, stepu, K-Pop, Bûto a tanga za mistrně namixované hudby od talentovaného skadatelw Ariela Wizmana. Show ukončila kouzelná hrací skříňka a tanečníci vytvářející finální iluzi někde mezi snem a realitou. Podmanivá, komplexní a dosažitelná show skvěle vykreslila štědrou a kosmopolitní povahu společnosti Longchamp před obdivnými pohledy 2000 hostů pozvaných rodinou Cassegrain.

Mezi hosty byla i nová ambasadorka Maison Longchamp Kendall Jenner, která ve svých na zakázku šitých, průsvitných, krajkových šatech posetých koňmi připomínala moderní Amazonku. Cválající kůň je znakem společnosti Longchamp.

Oslavy se účastnily také další celebrity: například Vincent Cassel a Tina Kunakey, Guillaume Canet, Laurent Lafitte, Leila Bekhti, Karine Viard, Ana Girardot, Laury Thilleman, Laurence Ferrari, Caroline Roux, Alessandra Sublet, Ophélie Meunier, Angele Van Laeken, DJ Ariel Wizman, DJ Feder, DJ The Avener, Dimitri Chamblas, Mr. Bags, Saira Kunikada, Heayoun Han, Juwei Teaoh, Ora Ito, Blanca Li a Pierre Hermé a jeho žena.

Ve 22:00 nastal čas oficiálně oslavit večer na majestátním schodišti pařížské opery. Prezident Philippe Cassegrain a jeho děti, výkonný ředitel Jean Cassegrain, kreativní ředitelka Sophie Delafontaine a ředitel amerických butiků Olivier Cassegrain vyjádřili své nejvřelejší díky hostům ze zhruba třiceti zemí, kteří se shromáždili v srdci Paříže, kolébce značky a francouzského „savoir-faire“. O hodinu později se rozjela párty, díky energii a hudbě slavného DJ Federa a DJ The Avenger, taneční parket byl připravený ve slavné „rotonde des abonnés“. Tento sál byl osvětlený tajemnými zelenými neonovými světly, typickou barvou Maison Longchamp, kde mohli hosté naplno oslavit 70 let smělosti a svobody, tolik typické pro značku Longchamp.

„Od roku 1948 nám naši prarodiče a rodiče předávají vášeň k řemeslu, tvorbě a touhu být vždy jedineční a překvapiví. To je ta hybná síla, která nás v Longchamp posunuje neustále dopředu, nutí riskovat a jedinečným způsobem šířit náš francouzský životní styl a zároveň být sebevědomí, drzí i ležérní. Protože jsme rodinný podnik, náš skutečný luxus spočívá v naší nezávislosti a autentičnosti,“ vyznává Jean Cassegrain.

 

Opuletní oslava narozenin francouzské značky Longchamp: