Vybrali jsme vánoční dárky pro fajnšmekry

Hlavně přirozeně

Jíst a žít aneb Moderní kuchařka na dalších 100 let nabízí to nejlepší, co se Kateřina Winterová za pět let naučila v pořadu Herbář a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života. Kuchařka si klade za cíl jednoduchou věc – jíst a žít přirozeně. Zdravá krajina, zdravé suroviny, zdravé recepty a zdraví lidé. To je filozofie pořadu Herbář i této knihy. Vařit podle ní dokáže každý. Knihu koupíte za 499 Kč na www.ceskatelevize.cz/eshop.

hjhj

Oříšky místo cukroví

Mixit na letošní zimu upekl další křupavou novinku. Ale cukroví to není. A dokonce to není ani sladké… Dokřupava opražené, v chilli, soli a medu obalené Oříšky z pece! Chilli v zimě zahřeje a navíc nemusíte vymýšlet, čím zpestříte silvestrovské občerstvení nebo co mlsat u televize za dlouhých zimních večerů. Koupíte na mixit.cz 99 korun.

kjdkj

Vánoční drink

Vánoce jsou jedinečným časem, ke kterému neodmyslitelně patří také lahodné jídlo a vytříbené nápoje. Marks & Spencer pro tuto slavnostní část roku jako vždy připravil výjimečné delikatesy, které dokonale obohatí každou sváteční tabuli. Zkuste třeba tenhle Vánoční kořeněný gin. Stojí 559 Kč.

kkj

Veganský sýr

Sklizeno má v sortimentu další novinku – první české veganské hermelíny Alexýry. Vyrábí je Alex Šulcová z rozemletých kešu ořechů a speciálních kultur, které napomáhají fermentaci sýra přirozenou cestou a zrají několik dnů až týdnů. Díky tomu jsou sýry chuťově i vzhledově velmi podobné těm běžným, navíc mají výhodu, že neobsahují žádnou živočišnou složku, a tedy ani laktózu, která je častým alergenem. Koupíte v prodejnách Sklizeno nebo na Rohlik.cz. Cena: 149 Kč/ 100 g

jhjh

Barevné pití

E-shop Culinary Design nabízí krásné italské sklo a porcelán Zafferano a dánské vázy Lyngby. V těchto barevných sklenicích vám drinky budou chutnat ještě víc! 

kjdkjd

Na zahřátí

V chladném počasí přichází čas na horké drinky. Vyzkoušejte netradiční nápoje z prémiových produktů společnosti Premier Wines & Spirits, které vás pořádně zahřejí a zpříjemní vám dlouhé zimní večery. Nakupujte na www.1er.cz. 

kjkj