Vychází jarní ELLE Decoration. Na co se můžete těšit?

Jarní vydání ELLE Decoration se nadchlo pro umění. Zavítali jsme za ním do Vídně, Florencie, ale i na Smíchov nebo do Pece pod Sněžkou.

Na obálce najdete jednu z největších uměleckých sbírek v Rakousku, Palác Rasumofsky, kterým šéfredaktora Petra Matějčka provedli majitelé Adrian Riklin a Antonis Stachel. Pochlubili se svými oblíbenými kousky od Takašiho Murakamiho, Erwina Wurma nebo kolekcí tenisek Louboutin i oceňovanou rekonstrukcí velkolepého domova a galerie v jednom.

Ve Vídni jsme navštívili také domov zubaře Roberta Lhotky, sběratele starožitností z Číny, Nepálu a Kamerunu,investora do moderního designu i současného umění. Díla Krištofa Kintery, Jana Kalába a streetartového umělce Kaws spolu s nábytkem od předních výrobců nás okouzlila v citlivé rekonstrukci secesního bydlení fotografa Benedikta Renče na pražském Smíchově a ve Florencii jsme navštívili projekt Gucci Garden, kombinující limitovaný butik, výstavní síně a restauraci pod taktovkou legendárního šéfkuchaře Massima Bottury.

V putování za výtvarnem pokračujeme v herní krajině Pecka na úpatí Sněžky a výběrem nejzábavnějších českých hřišť pro děti i dospělé. Mysl a zrak necháme odpočinout pohledem na surový beton ve skvostech tuzemské sakrální architektury.

Exkluzivně pro ELLE Decoration jsme vyzpovídali architekta hollywoodských vil Chada Oppenheima, který stojí mimo jiné za rezidencí Michaela Baye v Los Angeles, vilami v Miami a na Bahamách nebo čističkou vody ve Švýcarsku, jež více než technickou stavbupřipomíná spíšsochařské dílo. Jen u nás se dočtete proč se lord Snowdon, čestný předseda aukční síně Christie`s a majitel luxusní značky nábytku Linley, považuje za autistu s obsesivně-kompulzivní poruchou a nenapravitelného sběratele, nebo co znamená muzeum 21. století v pojetí Stelly Rollig, ředitelky vídeňské galerie Belvedere.

Nezapomněli jsme ani na architektonického průvodce, tentokrát si posvítíme na Baťův supermoderní Zlín a oslavíme 100. výročí Bauhausu.

V jarním ELLE Decoration vás toho čeká ale mnohem více, tak neváhejte a vyražte na stánek všech dobrých trafik pro 132 stran výjimečné inspirace!