Dior vydává novou knihu, kterou musíte mít

Jméno Yves Saint Laurenta je neodmyslitelně spojené s historií módního domu Dior. Pan Dior si ho v roce 1955 vybral jako svého prvního asistenta, který za dva roky stanul v čele nejslavnější značky své doby. Sice jen na krátkou dobu, ale o to intenzivnější stopu v historii značky zanechal. 

Teď vychází kniha věnovaná jeho haute couture kolekcím. Druhý díl z celkem sedmidílné série, která by neměla chybět v žádné knihovně. Zejména pokud milujete módu a trendy, spoustu z nich totiž odstartoval právě Monsieur Saint Laurent. Dior tuto sérii začal vydávat vloni, první díl je věnovaný Christianu Diorovi a ještě budou následovat knihy Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons a Maria Grazia Chiuri. 

Knihu napsala Laurence Benaïm. Francouzská novinářka a autorka biografie Yves Saint Laurenta mapuje kolekce od jaro - léto 1958 až podzim - zima 1960, kdy se Monsieur Laurent nechal inspirovat beatníky a byl z toho pořádný skandál. 200 ilustrací na 300 stranách vás uchvátí a budete nad knihou trávit spoustu a spoustu večerů, protože Laurentovy šaty vás uchvátí. 

{YouTube}XHhzzfUQzuo{/YouTube}

Dior vydává novou knihu, kterou musíte mít