Zásadní okamžiky, díl 1.

Zásadní okamžiky, díl 1.

Přehlídky, které všem vyrazily dech, nečekané inspirace… Co zrovna hýbe světem módy? Představujeme vám deset momentů, které by vám neměly uniknout.

Fotografie zde

LANVIN
MAXIMÁLNĚ SEXY
Návrhář Albert Elbaz v nové kolekci pro Lanvin předvedl sexy oblečení, které nepostrádá sofistikovanost, Lanvinopulentnost a zároveň se dá i nosit. Jeho jednoduché vlněné kabátky, kostýmy a pečlivě vypracované a zdobené koktejlové šaty tak všechny nadchly. A když přišly na řadu šperky – kamínky z art deco skla na černých stuhách –, bylo jasné, že právě Lanvin se stal snad nejžádanější značkou oblečení na večer.

BURBERRY PRORSUM
VELKÉ FINÁLE
Krásně melancholické finále, při kterém modelky procházely po molu, na něž padaly zlatavé listy, bylo jedním z nejpůsobivějších okamžiků přehlídek pro tento podzim. Vše tak působilo jako poetická oslava stylu grunge: Christopher Bailey totiž v kolekci pro Burberry Prorsum spojil teenagerského ducha s anglickým dědictvím.Výsledkem jsou opeřené trenčkoty, hedvábné kalhoty rozšířené do zvonu, přiléhavé kabátky z pánských materiálů, kašmírové čapky a všudypřítomné oknoflíkované manžety.

YVES SAINT LAURENT
ČERNÁ MÁNIE
Se zcela totožnými, krátce sestřiženými havraními parukami, stejným odstínem rtěnky a pohledem schovaným za tmavými brýlemi vypadaly modelky v modelech Stefana Pilatiho na přehlídce Yves Saint Laurent jako armáda. Byly tak dokonalým důkazem, že líčení ovládla černá barva.

MARC JACOBS
NEJLEPŠÍ SHOW
Přehlídku génia současné módy Marca Jacobse doprovodily dvě události, které jsou jinak vcelku nevídané. BurberryZa prvé to, že začala včas (o deset minut později) – namísto obligátního zpoždění čítajícího i dobré dvě hodiny. Dokonce i Victoria Beckham jen tak tak dorazila ke svému sedadlu, popoháněna samotným Jacobsem, který se vyřítil na přehlídkové molo, aby oznámil, že je připraven začít. Dalším překvapením bylo vystoupení hvězdné kapely devadesátých let Sonic Youth. Ta začala hrát, když modelky docházely na konec pódia. Trošku to sice odpoutávalo pozornost od modelů, ale zase to byla skvělá show.

ALEXANDER MCQUEEN
CESTA DO FANTAZIE
Je obtížné zrekapitulovat přehlídku Alexandera McQueena bez použití módních klišé. Byla naprosto úchvatná? Byla velkolepou podívanou? Byla extravagantní, dokonalá, výjimečná? To všechno byla, a nabídla ještě mnohem víc. Alexander McQueen všechny pozval do světa inspirovaného viktoriánskou Anglií, cestou do Indie i snem o princezně: „V zahradě mám šest set let starý jilm. Vymyslel jsem si příběh dívky, která v něm žije a vychází za tmy, aby se setkala s princem a stala se královnou,“ popisoval sám návrhář. Výsledkem je kolekce, která nikoho nenechá na pochybách, že pokud má někdo kreativity na rozdávání, je to právě McQueen.

VÍCE SE DOČTETE V DALŠÍM DÍLE.