Zásadní okamžiky, díl 2.

Zásadní okamžiky, díl 2.

Přehlídky, které všem vyrazily dech, nečekané inspirace… Co zrovna hýbe světem módy? Představujeme vám deset momentů, které by vám neměly uniknout.

Fotografie zde

BALENCIAGA
V ZÁŘI ŠPERKŮ
„Chtěl jsem vytvořit něco hodně strohého, ovšem s nádechem dramatičnosti. Trochu to připomíná film Chanelnoir, ale přál jsem si zachovat povahu značky, všechny ty sci-fi věci z plastu či latexu z poslední doby,“ popisuje Nicolas Ghesquière svou poslední kolekci. Výsledek? Koktejlky na tělo, elegantní sukně z lesklého latexu i ručně malované kabátky z kaučuku, tentokrát ale kombinované s opulentními diamantovými šperky. Dokonalý mix elegance s vizionářstvím, které od značky Balenciaga všichni čekáme!

VIVIENNE WESTWOOD
POLITICKÉ ANGAŽMÁ
Královna punku neměla nikdy v úmyslu být klidnou, usedlou paní. A ani tentokrát nezůstala své provokatérské pověsti nic dlužna. Zatímco při přehlídce jarní kolekce narážela na připravovaný britský protiteroristický zákon, svou podzimní řadou Red Label zase vyjádřila svůj nesouhlas se zacházením s vězni drženými v zátoce Guantánamo. Móda může být i politika.

CHANEL
NEJLEPŠÍ SCÉNA
Fanoušci módního domu Chanel jsou vždy nedočkaví, s čím Karl Lagerfeld přijde. S každou další sezonou jsou jeho módní přehlídky vypracovanější, důmyslnější a větší. Tentokrát Lagerfeld v centru Palais Royal představil kolotoč znázorňující ikonické doplňky této značky v nadživotní velikosti, a to včetně kamélie, legendární kabelky Chanel 2.55 či perel. Zatímco modelky předváděly Lagerfeldův pohled na současné trendy, před očima diváků se současně otáčela i historie Chanelu. Vítejte na prodloužené jízdě…

RODARTE
ZABIJÁCKÉ BOTY
Sestry Kate a Laura Mulleavy, které založily značku Rodarte, se tentokrát spojily s guru luxusních Westwoodstřevíčků Christianem Louboutinem a společně vytvořili boty, které nelze popsat jinak než jako triumfální zbraň, která odrovná každého protivníka. Botky sice nejsou dvakrát praktické, ale o to větší mají kouzlo. Při jejich nošení doporučujeme zvýšenou opatrnost.

D & G
NEČEKANÁ INSPIRACE
Móda značky D & G byla odjakživa určena pro královny večírků a společenských událostí. Letos se ale Stefano Gabbana a Domenico Dolce vydávají na anglický venkov. V kolekci ovlivněné sedmdesátými lety nechybějí šály s uzlíky, šněrovací střevíčky (jež spolu se sametovými trepkami vystřídaly tradiční vysokánské podpatky), a především tvíd. Zdá se, že inspirace návrhářské dvojky se přesunula od Kylie k Jejímu Veličenstvu královně Alžbětě.