Zimní výbava pro nejmenší podle Lucie The Hubs

Zima je v plném proudu a my zrovna aktuálně řešíme problém kombinézy pro našeho nejmenšího. Z té původní už vyrostl a před námi jsou ještě dva měsíce, kdy se bude teploměr pohybovat kolem nuly a čeká nás dovolená na horách. Proto mě napadlo, že vám dnes připravím výběr toho nejlepšího ze zimní výbavy pro děti, respektive pro ty úplně nejmenší.

lucie

Fusak do kočárku je jedna z prvních věcí, kterou je třeba na zimu pořídit. Značek a fusaků je opravdu řada, snažila jsem se vybrat ty pro mě nejhezčí. Zlatý fusak švédské značky Tiny Universe nabízí kombinaci osobitého designu, kvality a pohodlí. Je voděodolný, vnitřní kožíšek příjemně hřeje a zip uprostřed pak slibuje dobrou manipulaci. S trendy kožíškem jsou i další dva fusaky švédských značek Bjällra of Sweden a Elodie Details. V nabídce Bjällra navíc najdete i fusaky v sametovém provedení nebo s maskáčovým vzorem pro malé rebely. Stejně tak Elodie Details nabízí širokou škálu barevných kombinací včetně nadýchaných péřových fusaků. Posledním je Bunker fusak značky Lodger. Narozdíl od předchozích má „zavinovací“ zapínání na suchý zip. Vzhledem k tomu, že ho máme, musím říct, že manipulace s ním je v důsledku toho trošku horší (dítě se do fusaku musí tak trochu krkolomně zastrčit), na druhou stranu se dá opravdu dobře zavinout tak, aby bylo miminku teplo. Jeho výhodou je i odnímatelná vnitřní vložka.

Fusaky: Tiny Universe, Bjällra of Sweden, Elodie Details a Lodger

cara

 

lucie

A teď do čeho miminko v zimě obléct. Jako nejpraktičtější se mi jeví jednodílná zimní kombinéza na zip. Menší velikosti navíc mají v setu i rukavice a capáčky. Černá lesklá kombinéza je od polské značky Lattante a vybírat je můžete jak s umělou, tak pravou kožešinou. Jediný problém, který s kombinézou mám, je absence nějaké příjemnější podšívky a zip, který končí pouze v rozkroku, a tak se s ní trošku hůř manipuluje při oblékání. Krásná je ale moc a je to příjemnější cenová varianta napříkad značky Monclear. Druhá je od Lodgeru a mají ji ve stejných barevných kombinacích jako fusaky. Je z pevného, vodě i větru odolného polyesteru. Podšívka z měkkého fleecu je moc příjemná a asymetrický zip vedený od krku k levé noze usnadní oblékání. Máme ji doma a jsem s ní opravdu moc spokojená, jen doporučuji vždy objednat o číslo větší. Overal od značky Elodie Details je něco mezi fusakem do autosedačky a kombinézou. Pomocí spodních zipů můžete fusak přeměnit z overalu na nánožník a díky dvěma zipům na hrudníku rychle regulovat teplotu. Stejně tak variabilní je i kombinéza finské značky Reima, která se specializuje na výrobu sportovního a funkčního oblečení pro děti.

Širokou nabídku kombinéz pak samozřejmě najdete i v klasických řetězcích jako je HM, Lindex, Next, Zara, Gap a další. 

Kombinézy: Lattante, Lodger, Elodie Details a Reima

cara
lucie

I hlavičku je potřeba extra chránit před studenou zimou. Většina kombinéz má kapuci, a proto pro miminka dovnitř stačí i o trochu slabší čepice. Pro sedící děti, které už často kapuci na hlavě nesnesou, je fajn čepice teplejší. V každém případě se nám vždy osvědčilo vázání pod krkem. Jako první jsem vybrala čepici od značky Diobo, kterou má na svědomí oblíbená slovenská snowboardistka Baša Števulová. Tuto konkrétní jsem koupila i našemu synovi a nemůžu si ji vynachválit, sedí perfektně. V nabídce mají pak i oblíbené kašmírové kukly, jež krásně hřejí. Další z výběru je čepice od Elodie Details. Má trendy tvar a chci ji pořídit, hned jak nám miminko trochu povyroste. Další dvě jsou čepičky s bambulkami, které na dětech vypadají extrémně roztomile. Bílá je značky Lattante, maskáčová od Bjällra of Sweden.

Čepice: Diobo, Elodie Details, Lattante a Bjallra of Sweden

cara
lucie

Přes fusak v kočárku dávám ještě deku. A to v případě, že je opravdu velká zima. Vybrala jsem pro vás moje největší oblíbence. Vlněná deka Bugaboo je naprostá klasika, která se nám více než osvědčila. Originální barevná deka s ježky je značky Mamas & Papas a deka se zebrou pak od polské značky Fabliek. Obě jsou ze slabšího materiálu, na druhé straně je možné používat je i v teplejším počasí. Poslední z výběru je opět vlněná, švédské značky Klippan, podobnou máme doma již přes tři roky.

Dečky: Bugaboo, Mamas & Papas, Fabliek a Klippan

cara
lucie

Tečku na závěr pak tvoří rukavice. Ovšem teď to nebude na zahřátí ručiček těch nejmenších, ale nás, maminek. Rukávník nebo rukavice na kočárek je super praktická věc, díky které budete mít ruce v teple, ale zároveň vždy připravené „k akci“. Ocenila jsem to jak ve městě, kde jsem neustále vytahovala z kabelky peněženku, kapesníky, klíče apod., ale i v přírodě, kde mi při delší procházce mrzly ruce v rukavicích. Barevný rukávník s potiskem je polské značky La Millou, béžové rukavice s kožíškem jsou Bjällra, stříbrné Tiny Universe, šedé vlněné pak Mamas & Papas. V nabídce je ale má i Elodie Details nebo Stokke

Rukavice: La Millou, Bjällra of Sweden, Tiny Universe a Mamas and papas

cara