Značka COS uvádí kampaň FW18, kterou nafotila Viviane Sassen

Značka COS představila kampaň podzim/zima 2018 od proslulé umělecké fotografky Viviane Sassen. Modulární a inovativní kolekci tetonkrát oblékla topmodelka Karen Elson a model Fernando Cabral, styling zajistil švédský stylista Hannes Hetta. Snímky jsou inspirovány prvky a procesy, jež zušlechťují surové materiály.

Jako lokace Viviane použila Kivik Art Centrum v Österlenu ve Švédsku. Centrum vytváří synergii s klíčovými směry, které charakterizují tuto sezonu: elegantně tvarované formy a kontrastní struktury. Na místě, kde se přírodní horizonty střetávají s betonovými výtvory, se přírodní bavlněná vlákna setkávají s proporčně nově zpracovanými oděvy z umělých tkanin. Díla Viewfinder a Photobox, vytvořená designérským studiem Snøhetta jako stálé pavilony v Kivik Art Centru, jako by vstupovala do dialogu s tématy rezonujícími celou kolekcí pro podzim a zimu 2018.

Zkušenosti Viviane Sassen s uměleckou fotografií přispěly k uchopení kolekce novým způsobem. Její stylová abstrakce těl zdůrazňuje synergii jak mezi tělem a kolekcí, tak mezi přírodou a pohyby textur. Technicky vytvořený termoaktivní krátký kabát v titanově šedém provedení je zachycen v organickém okolním prostředí, zatímco svetr z alpaky v jasně sírovém odstínu kontrastuje s betonovou plochou.