Znáte české šperkaře?

Představujeme:
Michal Kadaník
Zlatník a designér, jehož práce jsou ručně vyráběné originály nebo ve 3D modelované šperky vyrobené metodou 3D tisku.
Mezi jeho šperky najdete kousky extravagantní i decentní, ale vždy s citem pro detail. Ve své tvorbě dává Kadaník přednost drahým kovům a pravým kamenům. Rád pracuje také s brilianty, které jsou symbolem trvalé hodnoty. Ve svých návrzích často využívá podněty z přírody, ale i z industriálního prostředí.
Zajímavou částí jeho práce jsou také elektronické šperky, které se skládají z kompaktního stříbrného pouzdra, ve kterém je uložen jednoduchý elektrický obvod. Nejnovější kolekcí elektronických šperků Michala Kadaníka je série svítících náušnic nazvaná Luminar. Inspirací mu byly hlubiny oceánu – hlubinné ryby, medúzy, korýši a další mořští živočichové, které spojuje bioluminescence, tedy světélkování.
Dalším krokem v tvorbě Michala Kadaníka bude kolekce nazvaná Komunikátory, což budou svítící brože nabíjené solárním článkem.
Na letošním Grace’n’Glamour představí nejnovější kolekci snubních prstenů pod názvem INDUSTRY, která je vytvořena metodou 3D tisku. Více na www.michalkadanik.cz

kadanik_1

kadanik_8

kadanik_2

Lubor Baum
Šperkař pocházející z Ledče nad Sázavou má jako nejoblíbenější materiál stříbro, ze kterého vytváří většinu svých kolekcí. Ke své tvorbě ale používá také kovy obecné, drahé kameny i kameny zdánlivě obyčejné. Lákají ho nejen přírodní, ale i syntetické materiály. Šperky, které mají ducha, tvoří v tichu své milované Vysočiny, kde žije. Kromě klasických dámských šperků se věnuje také tvorbě pro muže – ovšem ne klasických šperků, ale nožů. Jeho šperky si můžete prohlédnout i koupit na www.sperky-baum.cz nebo na fler.cz. 

baum_9

baum__8