Zrození designérské lahůdky

V designérském studiu na Jánském vršku najdete dvě samostatné oděvní značky – kolekci no. Hany Zárubové a Štěpána Malovce a kolekci Red Carpet Jakuba Bryxiho.

Oblečení a doplňky značky no. jste měli dosud možnost získat pouze prostřednictvím internetového obchodu www.nofashion.eu. Nyní si je budete moci vyzkoušet a zakoupit v právě otevřeném studiu.
Oděvní značku no. založili Hana Zárubová a Štěpán Malovec v roce 2008. Téhož roku za ni získali nominaci na cenu Czech Grand Design v kategorii Oděvní designér roku. Tam získali druhé místo.

„Mě osobně dlouho trápilo, že buď pracuji pro konfekci, kde je design odstrčený až na druhou kolej nebo si udělám svoji kolekci ‚na molo‘ po jednom kusu, jejíž cena se logicky vyšplhá velmi vysoko. A tak byl můj sen dělat něco mezi tím. Já se starám o střihy a tvarování, Štěpán si na to tiskne a vymýšlí visačky. Naše představy se potkávají na kusu látky a ještě se u toho skvěle bavíme,“ říká Hana Zárubová.
Pohodlné sportovněelegantní oblečení z pružných materiálů spojuje střídmé používání barev (výlučně černé a bílé) a výrazné grafické značení. Značka no. nabízí základní kusy oblečení, které lidé nosí dennodenně – tričko, sukni, mikinu, bundu –, ale rafinované detaily a střihy z nich činí nevšední kousky. Kolekci dalo název výrazné číslování (no. = číslo). Potisk no. (zatím no. 01 až no. 09 ) se objevuje na každém kusu oděvu, usnadňuje orientaci mezi jednotlivými modely i objednávání na internetu. Na podzim 2009 se kolekce rozrostla o bílou řadu oblečení no.milk.

Jakub Bryxi ve společném studiu představil kolekci společenských šatů Red Carpet. „Jak už napovídá název Red Carpet, je to kolekce inspirovaná filmovými hvězdami typu Audrey Hepburn a dalšími hollywoodskými ikonami čtyřicátých a padesátých let. Jsem stará duše, mám rád staré americké filmy. S tím samozřejmě souvisí i výběr luxusních materiálů, které jsou v kolekci použity,“ říká Jakub Bryxi. Zákaznice si ve studiu mohou modely značky Bryxi jednak zakoupit, ale také domluvit si osobní schůzku pro vytvoření modelu na míru.

Prostory studia si designéři pronajali od filmové produkční společnosti Bistro Films, což předurčilo i podobu interiéru. Jeho autorem je filmový architekt Henry Boráros.
No.studio, Jánský vršek 9/325 (1. patro), Praha 1