Fit snídaně: Jahodovo-kokosová kaše bez lepku

Jahodovo-kokosová kaše bez lepku

 

INGREDIENCE:

(na cca 3 porce)

  • 300 g rýžových vloček
  • 50 g strouhaného kokosu nebo kokosové máslo
  • 50 g kokosové mouky
  • 400 g čerstvých jahod (případně jiné sezónní ovoce)
  • 250 – 300 ml rostlinného mléka (je možné nahradit také vroucí vodou)
  • javorový nebo rýžový sirup podle chuti
  • pražené kakaové boby na dochucení
  • bezlepková granola na posypání

Představujeme naší novou Healthy Lifestyle Editorku Ninu Peráčkovou

elle.cz

POSTUP:

Rostlinné mléko ohřejeme v hrnci, přidáme rýžové vločky, kokosovou mouku a směs povaříme, dokud nezhoustne. Do mixéru dáme ovoce, strouhaný kokos, trochu rostlinného mléka a javorového sirupu. Rozmixované smoothie postrupně zamícháme do kaše, která by neměla být příliš hutná ani tekutá. Pokud je příliš hustá, přidáme rostlinné mléko nebo vroucí vodu, pokud naopak řídká, přidáme kokosovou mouku nebo rýžové vločky. Kaši nalajeme do misek a ozdobíme čerstvým ovocem, bezlepkovou granolou a praženými kakaovými boby.

Přejeme dobrou chuť!

Snídaňová kaše podle Niny Peráčkové

Miska s borůvkovým smoothie a granolou

apetitonline.cz

Další zdravé recepty i cvičení na doma od Niny Peráčkové hledejte na jejím Instagramu a The No Limits Gym.