REKLAMA

Proč nyní všichni milují jojobový olej?

REKLAMA

 

S pleťovými oleji je to podobné jako s módou: každou chvíli je trendy nějaký jiný. Jeden čas to byl šípkový, pak arganový, teď přichází ke slovu ten z jojoby. Jeho výhodou je, že sedne pokožce velmi vysušené, se sklony k zarudnutí. Dá se také používat několikrát denně, ráno i večer. Dobře se snáší s dalšími kosmetickými ingrediencemi, jako je například bambucké máslo, včelí vosk i kyselina hyaluronová.

Historie stará 1400 let

Tak dlouho lidstvo zná příznivé účinky jojobového oleje, který jako první měli pro hojení ran používat severoameričtí Indiáni. Původní obyvatelstvo tohoto kontinentu mazalo poranění svých válečníků tinkturou, která byla vyrobena lisováním plodů keře Simondsie čínské. 

Proč ho zařadit do své kosmetické rutiny?

Je jemný a pokožka ho dobře snáší. Zároveň ji ale skvěle hydratuje a posiluje kožní bariéru. Funguje také jako antioxidant, bohatý na vitamín E. Nedá se říct, že by výzkumy prokázaly přímé účinky, co by zpomalovaly stárnutí pleti, ale kůže je díky jojobovému oleji příjemně hladká. Zároveň ho ocení ti, kteří trpí ekzémem, protože má protizánětlivé účinky. Měl by dobře fungovat i proti akné, ale vzhledem k tomu, že se jedná o olej, se raději před použitím poraďte se svým kožním lékařem.

Jak ho používat?

Vyberte si hlavně takový, který bude 100% přírodní. Variantou je také krém či sérum obohacené o jojobový olej. Funguje také na suché konečky vlasů, kdy promnete maličko oleje mezi prsty a pak jimi konečky uhladíte. Zachrání i popraskané rty, stačí opravdu malé množství.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sledujte nás na Instagramu @elleczech

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA