3 recepty na zdravé saláty, které vás osvěží

Základním pravidlem pro neotřelé recepty na saláty je kombinovat nekombinovatelné. Že jste se už naučili využívat v salátu meloun? Vyzkoušejte i grep nebo broskve! Ovoce však není tím jediným, čím si ozvláštnit oblíbený pokrm všech modelek. Přidat můžete například krokety z kozího sýru, jalapeños nebo krevetový špíz. Všemožných kombinací je nepřeberné množství, ale kdy jindy je prověřit než během horkých letních dní.

Osvědčená trojice grep, šunka, avokádo

 

Osvědčená trojice grep, šunka, avokádo

Budete potřebovat:

2 grapefruity

1 balení salátu (nejvhodnější je ten římský)

2 pomeranče

Avokádo

Hrst pistácií

Parmská šunka

Olivový olej

Med

Sůl, pepř

 

Postup:

  1. Omyjeme salát, oloupeme citrusy a nakrájíme vše na malé kousky.
  2. Po smíchání dohromady přidáme zálivku z olivového oleje, medu, soli a pepře.
  3. Na vrch rozprostřeme parmskou šunku a oříšky.
ELLE
Melounový salát s fetou

 

Melounový salát s fetou

Budete potřebovat:

Půlku středního vodního melounu

1/2 červené cibule

1 ks sýru Feta

200 g černé olivy

olivový olej 3

sůl, pepř

 

Postup:

  1. Meloun nakrájejte na kostičky a odstraňte z něj semínka. Přidejte na tenko nakrájenou cibuli, rozpůlené olivy a rozdrolený sýr Feta.
  2. Vše zalijte olivovým olejem, opepřete a osolte.
  3. Vložte na několik minut do lednice, ať je salát co nejvíce osvěžující. Na závěr ho můžete ozdobit čerstvou bazalkou.
ELLE
Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

 

Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Převzato z apetitonline.cz

 

Budete potřebovat:

1 balení rukoly (špenátu, polníčku...)

250 g nakrájených jahod

1/2 červené cibule, nakrájená na tenké plátky

1 okurka, oloupaná a nakrájená na půlkolečka

60 g opražených pekanových ořechů nebo pistácií

60 g sušených brusinek

řeřicha na ozdobu

 

NA ZÁLIVKU

80 ml rostlinného oleje

4 velké jahody

2 lžíce medu

2 lžíce bílého vinného octa

1 lžíce nemletého máku

 

NA KROKETKY

2 válečky kozího sýra

40 g hladké mouky

1 velké vejce

2 lžíce mléka

100 g strouhanky (nejlépe Panko)

1/2 lžičky soli

1/4 lžičky mletého pepře

rostlinný olej na smažení

 

Postup:

1) Připravte zálivku. Tyčovým mixérem nebo food processorem mixujte všechny suroviny kromě máku, dokud nebude zálivka krásně hladká. Pak vmíchejte mák.

 

2) Válečky kozího sýra nakrájejte na kolečka silná 1,5cm. Rozložte je na tác vyložený papírem na pečení a na 20 minut dejte do mrazáku. Do jedné misky nasypte mouku, ve druhé smíchejte vejce s mlékem a ve třetí promíchejte strouhanku se solí a pepřem. Nejdříve každé kolečko kozího sýra obalte v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Dejte na 10–15 minut mrazit a mezitím v pánvi rozehřejte olej. Obalený kozí sýr smažte z obou stran dozlatova (zhruba 2 minuty z každé strany). Osmažená kolečka pokládejte na tác vyložený papírovými utěrkami.

 

3) Ve velké míse promíchejte zelené lístky, nakrájené jahody, červenou cibuli, okurku, ořechy a brusinky. Připravený salát zalijte protřepanou zálivkou, poklaďte krutony z kozího sýra a posypte řeřichou.

issue

ELLE PŘÍMO VE VAŠÍ SCHRÁNCE S POŠTOVNÝM ZDARMA

Nechcete přijít o nové číslo? Nechte si ho poslat domů. Výtisk vám doručíme až ke dveřím po celé České republice za stejnou cenu jako v obchodě, aniž byste museli platit poštovné. (Akce platí pouze pro ČR.)