Občanská plovárna v novém!

Občanská plovárna se opět probouzí k životu! Nejstarší dochované poříční lázně na břehu Vltavy mezi Malou Stranou a Čechovým mostem plnily od poloviny 19. století úlohu pražského Lida a během posledních porevolučních dekád měnily své zaměření na nejrůznější druhy zábavy. Oblibě se zde těšilo několik restauračních zařízení, a to především díky své okouzlující poloze v centru města s výhledem na řeku a na Staré Město.

Restauračního směru se drží i nový koncept Občanské plovárny. Pod taktovkou dvou mladých českých kuchařů Jana Mužátka ml. a Filipa Hoška zde vzniká zcela nová restaurace založená na kombinaci české a francouzské kuchyně. Oba vystudovali prestižní kulinářský institut Paula Bocuse v Lyonu a nabízejí zkušenosti z obou národních kuchyní.

Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí. Občanská plovárna nabízí několik vzájemně propojených částí, které se nesou v elegantním designovém duchu. V předních částech budovy se nachází již zmiňovaná restaurace vedoucí až k prosklené středové části. Celek doplňuje unikátní eventový prostor v zadním křídle budovy. Právě svým umístěním a rozlohou patří Občanská plovárna mezi preferované lokality pro pořádání nejrůznějších akcí.

Občanská plovárna je neodmyslitelnou součástí Prahy, na kterou starší generace vzpomíná s nostalgií a mladá na ni téměř zapomněla. Vrátit plovárně zašlou slávu, původní lesk a navázat na historii tohoto výjimečného místa určeného pro odpočinek a gurmetské zážitky je hlavním cílem i nového provozovatele.

Občanská plovárna

Poprvé se dveře Občanské plovárny otevřely v roce 1840, kdy samotná budova sloužila jako zázemí klasické vorové plovárny postavené hned vedle plovárny vojenské. Ta byla původně pro vojáky i lid, avšak díky vzájemným třenicím si civilisté postavili vlastní plovárnu – Občanskou. Koncem 19. století se k budově přistavily šatny a restaurace a plovárna si záhy získala status společenské instituce. Chodit tam bylo v kurzu až zhruba do 60. let minulého století, kdy spousta Pražanů využívala prostor plovárny pro zasloužený relax či výuku plavání. V porevolučních letech sloužila plovárna i nadále jako společenské místo v podobě nejrůznějších restauračních a zábavních zařízení.

Navázat na kulinářskou tradici se chystají i Honza s Filipem. Těšit se můžete na česko-francouzskou restauraci s jedinečnou atmosférou a vybranými kulinářskými pokrmy. Ochutnat byste určitě měli pečené kuře v jogurtu s libečkem či králičí stehýnko se slaninou. Interiéry restaurace se nesou v elegantním nadčasovém designu a jsou doplněné o nerezové tanky s pivem Český lev. V navazujícím venkovním prostoru se nachází zahradní restaurace a zrekonstruovaná budova plovárny je obklopena terasami s výhledem na Vltavu a Staré Město.

EBC promo