Do Varů míří kluk upíří. Robert Pattinson dostane cenu

Představitel rozervaného stosedmiletého teenagera Edwarda Cullena přijede na zakončovací večer festivalu. Oceněný bude za svůj mimořádně zvláštní výběr rolí v nezávislých filmech, z nichž se čtyři budou promítat v sekci Horizonty. Pokud herce nepotkáte v Aeroportu, užijete si jej na plátně v těchto filmech. A možná letos nakonec zjistíte, že tenhle dvaatřicetiletý upírský idol je přeci jen vaše krevní skupina.

TULÁK 

V blíže neurčené budoucnosti zkolabuje společenský systém a na světě zavládne chaos a anarchie. To, že je hrozně, ovšem neznamená, že nemůže být ještě hůř. A tak smolnému samotáři Ericovi ukradnou to jediné, co mu zbylo – auto. Rozhodne se po svých vydat zločincům na stopu. Nebezpečnou společnost mu bude dělat Guy Pearce.

{YouTube}ChM2icbWo9w{/YouTube}

DOBRÝ ČASY

Zpackaná bankovní loupež dokáže člověku přivodit pěkné mrzení. Chudák Constantine se kvůli vysvobození svého bratra z vězené vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci musí vyhrát závod s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a zachránil si i vlastní kejhák. 

{YouTube}nrR-SbCRgCU{/YouTube}

KOSMOPOLIS

Temná futuristická vize Davida Cronenberga se odehrává v New Yorku na zadním sedadle limuzíny. Nekorunovaný král Wall Street Eric (ano, opět Eric), zjišťuje během vyjížďky k holičovi, že se mu hroutí finanční impérium. V ulicích Manhattanu propuká peklo a během čtyřiadvacetihodinové odysey hrdinovi dojde, že se jeho život blíží ke konci.

{YouTube}PvYyKTZtUG0{/YouTube}

DÁMA

Úspěšný jižanský obchodník Samuel se vydává na cestu horskou krajinou, aby se setkal s milovanou snoubenkou Penelope (hraje ji Mia Wasikowska). S vidinou nového života přiváží do divočiny svatební dary a rovnou i pastora, aby je na místě oddal. Jeho cesta však nebude tak snadná, nikdo a nic zde totiž není tím, čím se zdá být. Westernová komedie plná nečekaných zvratů a situací ukazuje, že Divoký západ není pro každého a ne každý si zaslouží nový začátek. Je pastor opravdu pastorem? Na koho ve skutečnosti čeká Penelope? A co dělá v Utahu miniaturní poník?

{YouTube}yqkeDHvcArs{/YouTube}