Svůdný dotek vůně

Svůdný dotek vůně

Místo, kam nanesete parfém, může mít ještě svůdnější účinky než vůně samotná. Naučte se z parfému udělat požitek pro tělo a smysly a zároveň mocné afrodiziakum.

JEN VAŠE

Říká se, že když použijete parfém ve správné míře, jeho vůni byste měla zachytit jen vy sama a ten, kdo se k vám přiblíží natolik, aby vás mohl políbit. Koupelí v kádi s parfémem po vzoru Kleopatry byste v dnešní době milence spíš odradila. Mnohem rafinovanější je diskrétní používání parfému na správných místech, tak abyste muže povzbudila k prozkoumání dosud nezmapovaných ú­zemí.

Emanuel Ungaro již přišel na ten nejlepší způsob, jak vést osobu, o niž usilujeme, cestou rozkoše. Jeho Desnuda, vášnivý květinový parfém s orientálním nádechem, se prodává se štětečkem jemným jako pírko, takže si vonnou stopu můžete doslova vyznačit kdekoliv na těle.

Jasmín – vůně, která tvoří srdce Desnudy – je všeobecně považován za květinu s nejsilnějším afrodiziakálním účinkem. Jasmín by měl být na každém místečku, které chcete, aby milenec odhalil.

NEJEN KRÁSNÁ VŮNĚ

Láska a sex nejsou jedinými oblastmi, v nichž se naši předkové snažili využít moc vůní. Vonné esence se používaly také k léčení. Například Indové při praktikování ajurvédy stimulovali esenciálními oleji meridiány a akupresurní body na celém těle.

Nerolový olej, jímž se potíraly spánky, se užíval pro zmírnění psychického napětí, výtažky z růží vmasírované do výstřihu či kolem srdce měly podněcovat romantiku a něžnost, rozmarýn a máta nanesené pod kolena (místo, které ovlivňuje činnost nadledvinkových žláz a nervový systém) navracely energii a rozjasňovaly ducha.

Vůně tedy nemusejí být jen doplňkem a způsobem, jak se odlišit. Mohou být naší každodenní radostí a potěchou.