Tajemství přitažlivosti

Tajemství přitažlivosti

Být sexy není jen výsadou modrookých blondýn s nekonečně dlouhýma nohama. Chcete-li zvýšit svůj sex-appeal, stačí jen znát pár užitečných triků, jak na to.

Tajemství přitažlivostiMoje osmadvacetiletá kamarádka Jana o sobě odjakživa pochybovala. Nikdy si nepřipadala dost hezká na to, aby jí ctitelé padali k nohám, natož dost sexy na to, aby se o ní kolegům a kamarádům zdálo v divokých snech. Nedávala to nikdy moc najevo, až když jsme s dalšími kamarádkami nedávno seděly u vína. „Neumíš si představit, jaké to je. Tebe všichni obletují, zatímco když já vstoupím do místnosti, připadám si, jako bych ani neexistovala. Ty ses prostě narodila jinak,“ vmetla Jana nad druhou dvojkou další kamarádce, Kláře. Je pravda, že ta podobné problémy vážně nikdy neměla. Naopak, ať se objevila kdekoli, výsledek byl jasný – pozornost všech mužů se pomalu obrátila k ní. K nechuti všech kolegyň a známých, které pak řešily, co na ní muži vidí a jestli náhodou nebalí i jejich partnery. „Ale to je nesmysl, že bych se narodila jinak,“ bránila se Klára. „Pokud chceš být pro chlápky sexy, tak se prostě musíš naučit, jak na ně.“ Pravdu měla v jednom: existuje spousta ověřených způsobů, jak maximálně zvětšit svůj sex-appeal.

USMÍVEJTE SE

Absolutním základem všeho je úsměv – stačí si prý udělat nezávazný test: vejít do místnosti a usmát se na libovolného muže. „Když se na někoho usměješ, můžeš si být jistá, že z tebe celý večer nespustí oči. Nemusíš mu dávat najevo, že ho balíš nebo chceš. Stačí se jenom usmát,“ tvrdila Klára, podle níž se pro něj okamžitě stanete atraktivním objektem, středobodem jeho vesmíru – patrně mu bude hlavou vrtat spousta otázek: Známe se? Líbím se jí? anebo Vypadám tak neodolatelně? Za pravdu jí dávají i výzkumy, při nichž dobrovolníci hodnotili, kteří lidé jim připadají atraktivní: ti, kdo se usmívali, byli hodnoceni jako víc sexy.

„Tímto výrazem dáváte najevo kooperaci a vstřícnost. Úsměv na tváři je prvním signálem k navázání vzájemného styku,“ doplňuje sexuolog Radim Uzel. „Usmívat se samozřejmě může i žadatelka o zaměstnání, prodavačka, úřednice, je to jejich profesionální výbava… Ale úsměv ženy na muže je jaksi mimo všechny tyto kategorie,“ dodává Radim Uzel.

ČTĚTE DÁL:ROZHODUJÍ VTEŘINY