Anglický pudink, jak ho neznáte

Naše lehčí varianta vánočního dezertu voní skořicí a vanilkou, je doladěná kapkou brandy a plná šťavnatých brusinek a pistáciových oříšků. Najdete v ní všechny chutě, které máte na vánočním pudinku rádi. Je fantasticky krémová a místo v troubě se dělá v mrazáku!

Na mražený vánoční pudink potřebujete:

110 g cukru
250 ml vody
85 g černého nebo červeného rybízu či jiných bobulek
100 g sladkých sušených brusinek
2 litry vaší oblíbené vanilkové zmrzliny
1–2 lžičky vanilkového aroma nebo tresti
1–2 vanilkové lusky
1 lžička skořice
85 g nesolených loupaných pistácií, nasekaných
60 ml brandy (nebo jiného alkoholu, který máte rádi)
čerstvé maliny a ostružiny na podávání
moučkový cukr na posypání

Cukr a vodu dejte do kastrůlku, zahřejte a minutku vařte. Bobule i brusinky vsypte do misky, přelijte cukrovým rozvarem a nechte 10 minut stát. Sceďte a ovoce dejte vychladnout.

Vanilkovou zmrzlinu, vanilkovou tresť i vydlabaná semínka z lusků a skořici vložte do mísy nebo do kuchyňského robotu a nechte propracovat, asi minutku, než se vše spojí. Přidejte ovoce, pistácie a brandy, promíchejte a dejte do formy na vánoční pudink (má tvar domu, po vyklopení bude pudink vypadat jako pěkná bábovička) vyložené tenkým plátnem nebo pevnou potravinářskou fólií. Překryjte kolem vystřiženým z papíru na pečení a dejte mrazit.

Před podáváním pudink vyklopte, pocukrujte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami a ostružinami.

Tahle mražená dobrota bude nejen skvělým zpestřením štědrovečerní večeře, ale můžete ji přinést na jakýkoli vánoční večírek. (Skvěle se transportuje, nikde nic neteče a v zimě vám neroztaje.) Pro všechny to bude příjemná změna!