Večírek s fondue, díl 1.

Chcete uspořádat skvělou party a zapůsobit na své přátele? Pozvěte je nejen ke společnému stolu, ale i ke společnému kastrůlku. Až si budete nabírat delikátní omáčku nebo sladkou čokoládu, užijete si souznění chutí i zábavu.

MASOVÉ FONDUE

Masové fondue

Pro 6 osob, příprava 20 minut
2 l oleje z hroznových zrnek (je k dostání v supermarketech, například od značky Olitalia), 1,5 kg falešné svíčkové nebo roštěnky, 8 stroužků česneku nakrájených na plátky, 250 ml majonézy, polévková lžíce kari, 250 g tvarohu, ½ strouhané okurky, 2 šalotky, kávová lžička papriky, kávová lžička římského kmínu, mletý pepř, bageta, salát polníček

Maso nakrájejte na asi dvoucentimetrové kostičky. Plátky česneku osmažte jako chip­sy a dejte stranou. Do nádoby na fondue vlejte olej, aby sahal asi do její poloviny, přidejte dvě lžičky soli (olej nebude tak bublat) a rozehřejte.

Připravte si omáčky: v jedné misce smíchejte majonézu s kari, ve druhé tvaroh s okurkou, nasekanou šalotkou, kořením a špetkou soli.

Kostičky masa si poté každý na vidličce sám noří do rozpáleného oleje a namáčí v připravených omáčkách. K tomu podávejte smažený česnek, polníček a bagetu.

ČTĚTE DÁL: SÝROVÉ FONDUE