Vyhlašujeme válku celulitidě

CelulitidaVyhlašujeme válku celulitidě

Bojujete s pomerančovou kůží? Vyzkoušejte náš program, který vás jí zaručeně zbaví. Dozvíte se v něm, co jíst, o jaké doplňky obohatit stravu i jak o sebe pečovat. Uvidíte, že když ho budete dodržovat, vaše pokožka bude do osmi týdnů hladší.

Poradíme vám se sestavením vhodného jídelníčku, s výběrem vhodných kosmetických prodůktů a potravinových doplňků.

Základní rady

Mezi každodenní činnosti, jako je čištění zubů nebo odličování pleti, zapojte i další zásady, jejichž dodržování vám zaručí zdravé a pružné tělo.

  • Dostatečně pijte. Nejvhodnější je neperlivá voda, můžete ji ale i dochutit kapkou citronu či limetky nebo ji občas vystřídat bylinkovými čaji, zeleným čajem bez kofeinu nebo ovocnou šťávou bez cukru… To, že vašemu tělu chybí voda, poznáte jednoduše – máte totiž suché rty.
  • Zvyšte příjem lecitinu. Lecitin pomáhá zlepšovat stav kůže i vlasů, zároveň podporuje paměť a dobře působí na kardiovaskulární systém. Obohaťte svůj jídelníček o tofu, květák, špenát, pomeranče nebo rajčata.
  • Sprchujte se. Aktivujte svůj lymfatický systém, který odplavuje škodlivé látky z těla. Nejjednodušeji to zvládnete ve sprše – masírujte se při sprchování kartáčem, skvělé je také střídání teplé a studené vody.
  • Zaměřte se na mastné kyseliny. Ve vaší stravě by neměly chybět především omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které posilují strukturu pokožky a zklidňují záněty buněk způsobené volnými radikály. Jsou obsaženy v rybím tuku (pokud jste se do něj musela ve školce nutit, nebojte, existuje v kapslích). Jezte také dostatek ryb z chladných moří, jako je losos, makrela, pstruh a tuňák, olejnaté ovoce (třeba papáju) nebo lněná semínka.
  • Nezapomínejte na antioxidanty v ovoci a zelenině. Obecně platí, že čím jsou barevnější, tím je to lepší. Novou mánií v Hollywoodu jsou plody goji neboli kustovnice čínské. Bobulky, které seženete sušené v prodejnách biopotravin, obsahují osmnáct aminokyselin, jednadvacet minerálů a pětsetkrát více vitaminu C než jeden pomeranč.

Více se dočtete v dubnové ELLE.