Válka bílých rukaviček

V této části Savojských Alp se totiž děje něco velmi zajímavého. Místní podniky tu vedou opravdový boj o hosty. Na vině je samozřejmě hospodářská krize, která horská střediska krutě zasáhla. Tvrdé podmínky si žádají tvrdý přístup. A tak ke slovu přišel tým bavičů, bezchybný servis, vyhlášení šéfkuchaři. Kdo se baví, je host. V Courchevelu si může dosyta užívat francouzský luxus. Otázkou jen zůstává – které hotely a především jejich restaurace nevynechat? Máme pro vás tipy.

Les Airelles
Hotel, ve kterém panuje duch monarchie. Všechno je dokonalé, jakoby připravené na příjezd císaře a císařovny. Věřte, že výkon zdejšího šéfkuchaře by je rozhodně neurazil. Podává se zvěřina ve dvou chodech a sněhové tyčinky, které se rozplývají na jazyku.

Les Airelles

Strato
Majitelé tohoto hotelu mají k lyžování opravdu blízko – založili značku Rossignol. Podobný věhlas, jaký si vysloužily slavné lyže, by patřil i místní kuchyni. Vyvážená chuť menu připravuje hostům chvíle gurmánského blaha.

Le Kilimandjaro
Třetím tipem je soubor chat propojených do jednoho hotelu galerií vydlážděnou mramorem. Jeho kuchyň se pyšní vlastním stloukaným máslem, sýry z domácí produkce i lahodnými dováženými lanýži.

Nestačí vám tři tipy? Chcete si přečíst víc? Kupte si prosincovou Elle.