Gastro a design tipy pro ty nejlepší Vánoce

Už ve čtvrtek se otevírá Manifesto Winter Market – alternativní vánoční trh v samotném srdci Prahy u Masarykova nádraží. Najdete tu 20 restaurací (včetně několika nových), nové menu a hlavně více než 150 designových, víceméně českých značek. Užijte si unikátní vyhřívaná iglú, nakupte originální dárky, které mají smysl, a hlavně nasávejte magickou vánoční atmosféru!

Dárky na poslední chvíli

Ve dvou patrech pražské Galerie Mánes se v prosinci uskuteční již podeváté tradiční vánoční akce zvaná LeMarket. Moderní tržiště bude otevřené kvůli velkému zájmu nově hned ve dvou termínech – 14. až 16. prosince a 20. až 22. prosince. Každý představí více než stovku lokálních, ale i zahraničních tvůrců a značek. Nakoupit tu můžete módu, šperky, ilustrace, dárky pro děti, jídlo, kosmetiku a designové vychytávky. Atmosféru celé akce doplní gurmánská hostina a řada koncertů, workshopů i přednášek. Aktuální ročník navíc nabídne i program během pracovního týdne. Více na www.lemarket.cz.

Vyhněte se kuchyni

Nechte si pomoct s přípravou štědrovčerní večeře. Francouzská restaurace Art Nouveau v Obecním domě nabízí na objednávku staročeského houbového kubu, rybí polévku, kapra, bramborový salát i cukroví. Všechno je tak dobré! Tak si letos nehrajte na hospodyňku roku a jen si užívejte. 

Nákup až domů

Abyste si ten předvánoční shon ulehčili, nechte si nákup na svátky přivézt až domů. Vyhnete se frontám v obchodech a budete mít čas na nákup posledních dárků. Využijte služeb Košík.cz, Tesco nebo Rohlik.cz. Ten teď do svého sortimentu zařadil i báječné pečivo z Antonínova pekařství. V nabídce momentálně najdete čerstvý chléb, rohlíky a různé druhy koláčů.

Na večeři do restaurace

A co letos strávit Štědrý večer trochu netradičně? Spousta restaurací pro své zákazníky připravila vánoční menu, které jistě stojí za vyzkoušení. Není nic jednoduššího, než se při úžasné večeři nechat obskakovat a pak se přesunout domů a v klidu si rozdat vánoční dárky. 

Třeba restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den čtyřchodové gurmánské menu. Parfait z kachních jater, následuje krém z černého kořene s mušlemi sv. Jakuba, po punčovém sorbetu se můžete těšit na halibuta s máslovo-kaviárovou omáčkou a květákovým pyré nebo nadívanou pečenou krůtu. Na závěr krémový čokoládový dezert s višněmi. V ceně je sklenka prosecca na uvítanou. Cena za osobu: 3100 Kč