Jídlo pro krásné opálení

Správné potraviny toho dokážou hodně. Fungují jako elixír mládí a krásy, udržují pleť déle hladkou a zabraňují jejímu stárnutí. Některé potraviny pak dokážou na naší kůži vytvořit nádherný zlatavý odstín. V kombinaci s rozumným opalováním můžete už za několik týdnů vidět výrazný rozdíl.

Co tedy v létě jíst, aby vaše opálení mělo ten správný zdravý odstín a aby vydrželo co nejdéle?

Přední místo ve vašem jídelníčku by měla zaujímat mrkev, špenát a meruňky. Skvělý je i vodní meloun, papriky, borůvky a kokos. Obsahují řadu vitaminů, minerálů, barviv a bioaktivních látek, které podporují zbarvení kůže a zároveň bojují se škodlivými účinky slunečního záření.

Vynechat ze svého jídelníčku byste neměli ani granátové jablko. Zabraňuje totiž destrukci kolagenu a ztenčování kůže vlivem příliš dlouhého pobytu na slunci.

Nezapomínejte na blahodárné popíjení zeleného čaje. Je plný antioxidantů, které napravují v pleti škody napáchané přílišným opalováním.