ELLE menu: Salát s gorgonzolou

Suroviny pro 2 osoby:

2 saláty little gem
2 hrsti rukoly
svazek ředkviček
výhonky (čočka, vojtěška, mungo)
100g gorgonzoly (kdo chce zdravější verzi, může dát třeba kozí sýr)
dýňová semínka
koriandr

Na dresing:

80ml olivového oleje
50ml javorového sirupu
šťáva z 1 limetky
2 lžíce bílého vinného octa
sůl a pepř

Postup:

Dýňová semínka na mírnějším plameni opražte na sucho na pánvi (není to nutné, ale jsou pak lepší). Salát a rukolu nakrájejte na větší kusy, ředkvičky na kolečka. V míse smíchejte zeleninu a výhonky z čočky a munga, přidejte sýr nakrájený na kousky. V misce promíchejte suroviny na dresing a zalijte jím salát. Na talíři ozdobte koriandrem, dýňovými semínky a výhonky z vojtěšky. Dobrou chuť!

 

Suroviny:

DSC04733 94738

 

Foto a text: Barbora Mosorjáková

www.facebook.com/Crea-m