#BeautyTalk: Pečujte o svoje nohy stejně jako o svůj obličej

Na jeden den se Margaret Dabbs objevila v Praze, hvězda a guru mezi experty na krásné a zdravé nohy. A protože přichází sezona sandálků a otevřených bot, kosmetická redaktorka Cindy si s Margaret popovídala a ta prozradila svoje tipy a triky, jak mít perfektní nohy (nejen) na léto. Budete překvapeni, jak jednoduchý a rychlý způsob pedikérka, ke které chodí ty nejslavnější nohy v Londýně, preferuje.

“Stejně jako máte efektivní systém péče o obličej, mějte systém i pro svoje chodidla. I ony potřebují exfoliaci, hydrataci a výživu,” říká Margaret. “Přála bych si, aby šlo stejně rychle a jednoduše zlepšit obličej, jako to jde s chodidly. Stačí jim věnovat chvilku každý den a výsledky jsou vždycky úžasné."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

4 tipy pro krásné nohy podle Margaret Dabbs

"Jednou za týden na SUCHOU kůži použijte pilník na nohy, kterým odstraníte odumřelé, suché buňky. Nepoužívejte ho na mokrou kůži, protože jakmile se nohy namočí, neuvidíte oblasti, které je potřeba ošetřit. Toto pravidlo dodržujte hlavně v případě, že máte sklony k praskání kůže na patách."

"Máte-li suchou a nehezkou kůži mezi prsty a na dalších místech, kam se s pilníkem nedostanete, používejte speciální peeling na nohy, který odstraní suchou, olupující se a podrážděnou kůži."

"Každý den, je na vás, jestli ráno nebo večer, používejte hydratační krém na nohy. Ten dokáže zpomalit stárnutí nohou, stejně jako to dělají krémy na obličej. Hlavně v létě na tento krok nezapomínejte. Více se potíme, máme víc odhalené nohy a chodidla, vystavujeme je UV záření a to všechno se na jejich vzhledu odráží. Kůže ztrácí svojí přirozenou vlhkost ve větší míře a proto taky v létě potřebujeme používat speciální krém na nohy víc."

"Naberte si malé množství krému na nohy a pomalými pohyby, jako byste si hladili nohy, jej aplikujte na chodidla. Dejte si trochu na čas, krém se lépe vstřebá a tím, že se soustředíte na celá chodidla, nevynecháte ani milimetr kůže."

6 nejlepších krémů na nohy podle ELLE