Jak pokračuje týden módy v Paříži?

John Galliano
Na přehlídce kolekce Johna Galliana bylo k vidění pouze dvacet modelů. Linii to ale na ničem neubralo, protože i tak John předvedl velkolepé dílo. Modelky ukázaly francouzský chic v té největší síle. Romantické souznění elegantní skládané vlny na vlasech s netradičními kloboučky podpořil temný pohled a vínové rty. K vidění byla krátká saka v kombinaci s kožešinovým nákrčníkem, načechraná sukně s dlouhým černým chlupem i návrhářova klasická hra se skládáním a tvarováním látky. Decentním i výrazným vzorům udělal přítrž model šifonových šatů s latexovým kabátem. Opeřený model z transparentní černé látky vystřídaly a zároveň celou přehlídku uzavřely krémové šaty inspirované řeckou draperií. Škoda jen, že Galliano na konci nezamával. Na druhou stranu se mu nedivíme.

Hermès
Svůj minimalistický styl v sobě značka nezapřela ani při představení nové kolekce. Volné oblečení vybízelo k bohatému zimnímu vrstvení. Počáteční bílé kabáty a pleteninu vystřídala velbloudí hnědá. Ta byla použita na kožených čepicích, kozačkách nebo na lemech oblečení. První kožich představila modelka nesoucí na ruce bílého dravce. Peleríny vystřídaly dlouhé kabáty v kombinaci s ruskými papachy a krátké bundy s kapucí. Divoké vzory ztlumilo několik modelů v šedé. Netradiční kožené tmavě zelené modely vystřídaly klasické černé. Celá kolekce se orientovala na matné materiály a kromě pár barevných výjimek s ničím neexperimentovala. Jediný lesk dodávaly hojně zastoupené kožené modely.

Kenzo
Masožravá zima si žádá syté barvy. V nové kolekci Kenzo dominuje kávově hnědá s rudou. Žádného minimalismu se nedočkáte. Podzimní sbírka je hlavně o doznívajícím trendu kombinování různých vzorů. Předešlé pestrobarevné geometrické obrazce z jara nahradily květinové potisky listů a květů s orientální tematikou. Rozevláté šaty se nejčastěji objevovaly s dlouhým pleteným cardiganem. Ten občas nahradily vesty s kožešinou. Milým překvapením se staly okované kabelky a boty.

Céline

Nová kolekce značky Céline je další z těch, které se drží umírněného stylu a nechávají prostor pro vyniknutí použitého materiálu. Základním prvkem téměř každého outfitu byl bílý rolák. Tam, kde chyběl, byl alespoň mírně přizvednutý límeček. Jednu z hlavních rolí v kolekci hrál kožich, který se vyskytl nejen ve své klasické podobě, ale dokonce i jako malé šaty. Těm byla věnována veliká pozornost. Další zajímavostí pak byly modely s potiskem textury dřeva. Co se barev týče, vyhrála podzimní hnědá a elegantní černá. Zpestřením byl oranžový kabát nebo bleděrůžový komplet košile a precizněstřižených kalhot.