Personální zemětřesení: Carine Roitfeld odchází z francouzské Vogue

Roitfeld byla dlouho považována za jednu z nejvlivnějších módních osobností naší doby. Šestapadesátiletá multitalentovaná vizionářka pracovala pro francouzskou verzi Vogue nejen jako šéfredaktorka, ale také jako stylistka.

„Pod jejím vedením dosáhla Vogue Paris mimořádné úrovně. Díky jejím redakčním úspěchům se etablovala jako jeden z nejznámějších časopisů na světě,“ pronesl k jejímu odchodu Jonathan Newhouse, generální ředitel nakladatelství Condé Nast International.

Carine Roitfeld byla v osmnácti letech objevena hledačem talentů v pařížských ulicích. Živila se jako modelka a později pracovala pro tehdy teprve začínajícího Maria Testina jako stylistka.

Když byl v roce 1994 Tom Ford představen jako kreativní ředitel Gucci, stala se jeho múzou a současně i stylistkou reklamních kampaní. Spolu s Fordem vytvořili silné duo, které vdechlo život tehdy podřimující značce. Pár si zůstal velmi blízký i po Fordově odchodu z Gucci.

Naposledy spolu pracovali na letošním prosincovém vydání francouzské Vogue, kde si Tom Ford výjimečně zahostoval jako módní editor.
Díky tomu se spustila lavina spekulací, že by se Carie mohla opět objevit po jeho boku a podílet se na Fordově nové kolekci, která má být představena už letos na jaře.

Její odchod z francouzské Vogue doslova otřásl celým nakladatelstvím. V Paříži se teď nemluví o ničem jiném než o tom, kdo by mohl převzít otěže časopisu.
Na pozici šéfredaktorky by se ráda viděla například Emmanuelle Alt, současná módní ředitelka, stylistka Anastasia Barbieri, nebo dokonce módní celebrita Daphne Guiness.