MFW: Giorgio Armani podzim/zima 2014/2015

Přehnaná okázalost a extravagance nikdy nebyla doménou módního domu Giorgio Armani. Poslední kolekce s názvem Fade To Grey, prezentovaná v rámci milánského fashion weeku, nenechala nikoho na pochybách, a co víc, předvedla ještě větší dávku stylové přísnosti a fashion disciplíny. Základním prvkem celé linie se stalo užití šedého flanelu, kdy barevná paleta v odstínech popela kontrastně reagovala na hodně netradiční podzimní barvu – fresh limetkově zelenou.
Hlavní myšlenkou a cílem zároveň bylo najít fungující kompatibilitu pro energizující odstín zelené barvy. „V módě jsou odstíny zelené těmi nejméně populárními. Chtěl jsem najít propojení, které by působilo příjemně a harmonicky,“ vysvětlil Giorgio Armani.
Ačkoli celá přehlídka působila silně umírněným dojmem a opírala se o známé a osvědčené jistoty, tak o dokonale propracované střihy rozhodně nebyla nouze. Na přehlídkovém mole byly k vidění především šaty, kabátky, saka nebo kalhoty se širokými nohavicemi, připomínající módu třicátých let. Přehlídku uzavíraly večerní šaty, taktéž v neobvyklé zeleno-šedé kombinaci.

Neoficiální tahoun milánského fashion weeku bezpochyby obhájil své výsadní postavení na italské módní scéně.

MFW: Giorgio Armani podzim/zima 2014/2015