NYFW: Calvin Klein Collection podzim/zima 2014/15

Jednu z nejpříjemnějších přehlídek letošního newyorského fashion weeku připravil pro diváky Francisco Costa, kreativní ředitel značky Calvin Klein Collection. Jeho kolekce se celá nesla v duchu pohodlí a praktičnosti. A to především díky zvoleným materiálům. V kolekci byly totiž převážně modely z úpletu, kašmíru či chlupatého mohéru, které od pohledu vybízely k zachumlání.  
Hlavní myšlenka tkvěla ve volných prvcích, jako jsou kabáty, saka, svetry, šaty nebo sukně, které se dají vzájemně vrstvit. Což bude nejžhavější trend sezony podzim/zima přelomu rok 2014/15.
Barevnost celé linie se nesla v mírnějších tónech hnědé, šedé, oranžové či khaki, jen občas pronikl výrazný záblesk v podobě šněrování, lemu nebo výraznějších pletenin.  K vidění byl zajímavý prvek v podobě výrazného masivního svíracího špendlíku, který symbolizoval konec ‚knoflíkové‘ éry a nositelkám umožňuje větší variabilitu při zapínání. 
Vítanou klasikou byly roláky, na které už jsme z kolekcí labelu Calvina Klein zvyklí. A nikdy nezklamou.
Celou kolekci dokonale propojily vysoké šněrovací boty s kontrastními tkaničkami, které obzvláště v kombinaci s jemnými šaty nebo bílými mohérovými kabátky působily skvěle. Jednoduše, s Calvinem Kleinem se můžete na mrazivé počasí i těšit.

NYFW: Calvin Klein Collection podzim/zima 2014/15