PFW: Lanvin, Balmain a H&M F/W 2014/15

Balmain
Šaty z dílny značky Balmain se úspěšně řadí mezi nejdražší modely světa v oblasti ready-to-wear a dle všeho se rozhodně nic nezmění ani letos na podzim. Mladý designér Olivier Rousteing v kolekci tematicky propojil dobrodružnou náladu safari s domorodými prvky a střihově uvolněným hip hop stylem. Na runway vyšel nespočet kožených bund, ty se kromě velikých a praktických kapes chlubily především khaki barvou. Za africké detaily mluvily zejména grafické vzory ve výrazných barvách, například na sukních z ručně splétané kůže. Dalším výrazným prvkem byly modely řešené anatomickým umístěním provazů do střihu nebo peplum sukně. Na své si přišli i milovníci kožešin a asymetricky řešených outfitů. Ramenní vycpávky jsou v kolekcích Balmain podmínkou. Nás nejvíc bavilo celokožené pojetí overalu. 

Lanvin
Přehlídka nejstaršího francouzského módního domu Lanvin s kreativním ředitelem Alberem Elbazem v čele, jež nesla název Triple-X (X-travagant, X-treme, X-periment), všem přítomným vyrazila dech a přední módní kritici ji hodnotí jako jednu z nejvýraznějších a nejlepších kolekcí týdnů módy pro letošní podzim a zimu. Velkolepě pojatá kolekce nechávala krásu modelek zaniknout ve stínu jejich pokrývek hlav, zatímco střihové řešení a textury oblečení vynikaly ve hře světel a stínů. Ve sbírce s temnou atmosférou byly viděny volány, třásně, plisovaná kůže, tvíd, flanel, peří a kožešina. My jsme se do ní zamilovali na první pohled. 

H&M 
Švédský módní řetězec H&M ve své podzimní kolekci předvedl dokonale nositelný mix trendů. Sbírka v sobě kombinovala základní kousky šatníku společně s výraznějšími sezonními trendy. Na mole tak byl k vidění hravý lesklý latex, lehký satén nebo třpytivé flitry po boku stálic, jakými jsou koženka v camel barvě nebo pleteniny v barvě korálové. Naším favoritem se stal kabát s umělým chlupem v army zelené!

 

PFW: Lanvin, Balmain a H&M F/W 2014/15