(na 2 porce)
Doba přípravy: 25 minut
2 oranžové mrkve
2 černé mrkve
1 větší list kadeřávku
olivový olej
½ hrnku ovesných vloček
150 g ovčí brynzy

1. Předehřeju si troubu na 190 stupňů. Pak si lehce očistím mrkve a nakrájím je na různě velké kousky. Nějaké překrojím podélně, z jiných udělám třeba špalíčky. Mrkve nasypu na plech, zakápnu olivovým olejem, lehce osolím a důkladně promnu mezi prsty. Vložím do trouby na zhruba 8 minut.
2. Mezitím si připravím kadeřávek. Natrhám ho na různě velké kousky, nasypu do misky, zaliju olivovým olejem a lehce posolím. Pak také pečlivě promasíruju rukama, přidám ho na plech k mrkvi a vrátím do trouby. Společně peču v troubě zhruba dalších 7 minut. Kadeřávek by měl být hezky křupavý.
3. Vločky uvařím v dvojnásobném množství vody, ale nesolím je, protože brynza je slaná dost. Uvařené vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.
4. Když jsou vločky uvařené, přidám k nim brynzu a podle chuti je lehce dosolím. Vločky rozdělím na talíře a navrch naskládám opečenou zeleninu.
Instagram: @bjukitchen
Foto: Michaela Karásková

