BJUKITCHEN: ČOČKOVÝ SALÁT S PEČENÝM KVĚTÁKEM

(na 2 - 4 porce)

Doba přípravy: 40 minut

2 hrnky uvařené tmavé čočky

1 středně velký květák

80-100 ml olivový olej

2 citrony

1/2 svazku koriandru nebo petrželky

3 jarní cibulky

sůl

making 436e2

Předehřeju si troubu na 190 stupňů. Květák očistím a rozdělím ho na menší růžičky, které nasypu do mísy a zaliju je trochou olivového oleje. Lehce osolím a pečlivě promnu rukama tak, aby do sebe květák olej hezky nasál.

Připravený květák rozložím na plech a peču ho dozlatova, trvá to asi 25 minut. Do salátové mísy nasypu uvařenou čočku a zakápnu ji citronovou šťávou. Přidám nahrubo nasekaný koriandr a na kolečka pokrájené jarní cibulky. Dochutím olivovým olejem, osolím a dobře promíchám. Nakonec pokladu růžičkami pečeného květáku a podávám.

Instagram: @bjukitchen

Foto: Michaela Karásková

hotovo f9c39