(na 2 - 4 porce)
Doba přípravy: 40 minut
2 hrnky uvařené tmavé čočky
1 středně velký květák
80-100 ml olivový olej
2 citrony
1/2 svazku koriandru nebo petrželky
3 jarní cibulky
sůl
Předehřeju si troubu na 190 stupňů. Květák očistím a rozdělím ho na menší růžičky, které nasypu do mísy a zaliju je trochou olivového oleje. Lehce osolím a pečlivě promnu rukama tak, aby do sebe květák olej hezky nasál.
Připravený květák rozložím na plech a peču ho dozlatova, trvá to asi 25 minut. Do salátové mísy nasypu uvařenou čočku a zakápnu ji citronovou šťávou. Přidám nahrubo nasekaný koriandr a na kolečka pokrájené jarní cibulky. Dochutím olivovým olejem, osolím a dobře promíchám. Nakonec pokladu růžičkami pečeného květáku a podávám.
Instagram: @bjukitchen
Foto: Michaela Karásková