Salát je studený, takže si s ohříváním nemusíte lámat hlavu. Stačí si večer před spaním uvařit trochu čočky a ráno k ní přihodit jen pár rajčátek, olivového oleje, citron a koriandr a kolem poledne, až začnete šilhat hlady, budete rázem na vrcholu blaha.
(na 4 porce)
Doba přípravy: 15 minut
2 hrnky uvařené tmavé čočky
300 g cherry rajčátek
1 svazek jarní cibulky
80 – 100 ml olivového oleje
2 citrony
1/2 svazku koriandru
sůl

Do hezké salátové mísy nasypu uvařenou čočku. Cherry rajčátka rozkrájím na poloviny, jarní cibulku očistím, nakrájím ji na tenká kolečka a přisypu k čočce. Osolím, přidám olivový olej, šťávu ze dvou citronů a vše dobře promíchám. Podle chuti přidávám olivový olej a sůl. Nakonec si nasekám koriandr nahrubo a přidám ho k salátu. Já čočkový salát jím nejraději jen tak, ale skvěle se hodí například k rybě.
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo

