Déšť a splín zažeňte voňavým kakaem

Uspokojte svoje chutě a dejte si kakao podle pravé mayské receptury. Za pět minut se vám po těle i duši rozlije slast a teplo, stejně jako Johnnymu Deppovi ve filmu Čokoláda.

RECEPT 1
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 velký hrnek (přibližně 200 kcal)
Ingredience:
250 ml mléka
20 ml horké vody
2 lžíce kakaa (v prášku)
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
½ lžičky cayenského pepře
1/4 lžičky sušeného mletého zázvoru

Mléko ohřejte v hrnci na plotně nebo v mikrovlnce. Do hrnku nasypte kakao, cukr a koření, zalijte horkou vodou a dobře promíchejte. Zalijte teplým mlékem, promíchejte a užívejte si.

Tipy, aby se vše podařilo:
– mléko se nesmí vařit, var změní strukturu bílkovin a mléko získá nevábnou vůni
– nejlepší kakao dodává již přes 150 let holandská firma Van Houten, fairtradové z ghanských kakaových bobů koupíte pod značkou Divine, www.fairobchod.cz za 65 Kč/125 g, mají tu ale i prémiové kakao z Bolívie a Paraguaye

RECEPT 2
Pokud nepočítáte kalorie, vyzkoušejte americkou klasiku:
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 velký hrnek (přibližně 300 kcal)
Do hrnce vlijte 3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, přidejte 1 lžíci kakaového prášku, ½ balíčku vanilkového cukru (je méně sladký a více vanilkový než vanilínový) a špetku soli. Promíchejte a vše zahřívejte na středním plameni. Pomalu vlijte 200 ml mléka, prohřejte a občas promíchejte. Kakao se nesmí vařit! Přelijte do hrnku a podle chuti ozdobte bonbony marshmallow.