Poprosila jsem naši food expertku Báru Mosorjákovou, jestli by mi neuvařila krupicovou kaši. Kdo mě zná, ví, že si ji na různých návštěvách u někoho doma objednávám skoro vždycky. Je pravda, že tu nejlepší vždycky vařila moje máma. Byla s čokoládou a rozpouštějícím se máslem. Nevím, jak vy, ale já mám na jezení krupicové kaše svůj vlastní systém – hezky od krajů, dokola a máslo se nesmí vylít. Co vy?
Bára o svém krupicovém zázraku napsala: "Vím, že je léto a že jste nažhavené na letní recepty, detoxikační jídla, saláty a tak dále. Ale těmito recepty se to všude jen hemží! Já si ale připravila tuhle krupičku, o kterou mě poprosila Ivonka, a pokud se vám momentálně nehodí do jídelníčku, můžete ji připravit dětem či partnerovi. Nebo si jí dát před větším tréninkem jako energetickou bombu. Nebojte bílý cukr v ní není. Každopádně pro ty, které jarní dietu nedrží, to bude příjemná změna.
P.S. Když manžel kaši po nafocení snědl, prohlásil, že už ji musím připravovat vždycky jenom takhle. Přeji dobrou chuť!"
Ingredience na 2 porce:
kousek másla
1/2 litru mléka
4 lžíce krupicové kaše (nebo dle návodu na obalu, různé značky se liší)
2 hrsti rozemletých mandlí
2-3 lžičky medu
ovoce (já použila pomeranč a borůvky)
skořice
mandlové lupínky
hořká čokoláda - nastrouhaná
Postup:
V rozehřátém kastrůlku rozpustíme máslo. Přilijeme mléko a za stálého míchání přisypeme krupici. Přivedeme k varu a 5 minut na mírném ohni povaříme. Přidáme med, mleté mandle a promícháme. Přelijeme do misky, posypeme skořicí, ozdobíme ovocem, mandlemi a čokoládou.
Ingredience:
Za stálého míchání do mléka přidáváme krupici, mandle a med.
Nakonec v misce nebo na talíři krupicovou kaši ozdobíme ovocem.
Připravila a nafotila: Barbora Mosorjáková.
Více se o Báře dozvíte na její facebookové stránce Crea-m. www.facebook.com/Crea-m