(na 2 porce)
Doba přípravy: 15 minut
1 menší svazek kadeřávku
1 - 2 mrkve
1 středně velké červené jablko
hrst opečených lískových oříšků
olivový olej

1. Předehřeju si troubu na 170 stupňů a nasypu oříšky do plechové pečicí misky. Peču je v troubě do rozvonění, trvá to asi 7-10 minut. Když jsou oříšky hotové, nakrájím je nahrubo.
2. Důkladně očistím listy kadeřávku pod tekoucí studenou vodou a nakrájím ho ostrým nožem na jemné kousky. Takto připravený kadeřávek rozdělím na talíře, zakápnu ho olivovým olejem a jemně promnu mezi prsty. Na mandolíně si nakrouhám jablko na asi 0,5 cm tenké plátky a pak je nakrájím na tenké proužky.
3. Mrkev oškábu a nakrájím ji na stejně velké proužky jako jablko. Oboje navrstvím na kadeřávek a zasypu hrstí opečených ořechů.
Dobrou chuť!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo

