FOODPORN PODLE KITTI

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Detox boršč

Na světě je mnoho zdravých polévek. Miso, vývary atd. Ale boršč je podle mě ta nejlepší polévka, která vás v zimním období postaví na nohy a ještě vás vykopne z líné postele. V době očisty a půstu je ideálním jídlem pro sílu na zvládnutí pracovního dne.

bor

Na bezmasý boršč potřebujete:

1 červenou řepu

1 cibuli

2 stroužky česneku

2 mrkve
, 2 petržele
, 1/3 celeru, 3 brambory

kousek čerstvého zázvoru

sušený bio zeleninový vývar

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

olej

zakysanou smetanu

sůl

Nejdříve si všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Pozor, směrem k vašemu outfitu je červená řepa poměrně zákeřná! Následně se na oleji zpění cibulka a česnek, přidá se bobkový list a nové koření. Když se koření rozvoní, přidáme veškerou zeleninu i zázvor a chvíli smažíme. Zalijeme vodou, pak vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Trvá to tak 20 minut. Během té chvíle si můžete udělat pro radost třeba pár dřepů nebo si uvařit kopřivový čaj. Protože boršč vám nastartuje ledviny a kopřiva je vyčistí.

Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem, aby polévka byla hustá. Kdyby byla až moc hustá, naředíme vývarem. A necháme chvíli odležet, aby se chutě prolnuly. Servírujeme se zakysanou smetanou. Upozorňuji na fakt, že po snědení budete mít mírně rudé tváře a prokrví se vám celé tělo. Takovou sílu boršč má! A proto se také vaří v místech, kde to lidé nemají zrovna moc jednoduché.

http://kitticatering.tumblr.com