Když je zima v létě, tak mám mnohem větší hlad, než když je obrovská zima v zimě. Je to podle mě tím, že farmářské trhy jsou plné zeleniny a ovoce, a taky tím, že není takové teplo a mně se prostě chce vařit a jíst! Tento víkend taky nemá žádnou exkluzivní předpověď, takže vařte a jezte i vy!
(pro 4 osoby)
doba přípravy: 45 minut
500 g dobrých rajčat
80-100 ml olivového oleje
1 balíček špaget
pár lístků čerstvé bazalky
sůl

Když vařím omáčku z cherry rajčatek, dám je celá do rendlíku, zaliju je olivovým olejem a dusím pod pokličkou zhruba 30 minut, do úplného rozvaření. Někdy připravuju omáčku z velkých rajčat, která nakrájím na kostky a dál je postup stejný. Když jsou rajčátka rozvařená, propasíruju je přes cedník a dochutím je solí a pepřem.
Vysoký hrnec si napustím vodou a přivedu ji k varu. Do vroucí osolené vody přidám špagety a uvařím je podle návodu na obalu al dente. Uvařené špagety sliju, zaliju je omáčkou a dobře je promíchám. Pak je rozdělím na talíře, přidám nastrouhaný parmazán a pár lístků čerstvé bazalky! Buon Appetito!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo
