Jablečná ovesná kaše, které jen těžko odoláte

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

(na 2 porce)

Doba přípravy: 15 minut

1/2 hrnku ovesných vloček

1,5 hrnku vody

2 menší nebo 1 větší jablko

1 lžíce opečených lískových ořechů

making a7bb4

Jablka oloupu, nakrájím je na měsíčky a dám do rendlíku. Přiliju vodu (dám tolik, ať jsou jablka jen ze čtvrtiny ponořená). Na mírném ohni je svařím (trvá to 5 - 10 minut). Jablka by měla být měkká, ale ne zcela rozvařená. Ovesné vločky dám do rendlíku s vodou a vařím je 5 - 10 minut, občas kaši zamíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když vločky naberu na lžíci, tak sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se vám stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte ještě trochu vody, zamíchejte a pak vločky ještě chvíli vařte.

Do misky dám pár měsíčků svařených jablek, přeleju je kaší a zbylými jablky. Nakonec kaši ještě posypu lískovými ořechy, abych si užila své křupnutí! Dobré ráno!

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

hotovo 15be0