Křehké obláčky: křupnou a rozplynou se na jazyku

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Vinné (nebo také šlehačkové) cukroví je moje nejoblíbenější. Můžete ho péct celý týden, vždy když máte chvilku čas. Nevyžaduje tolik práce jako rohlíčky.

Jednoduše těsto vyválíte a vykrajujete z něj kytičky nebo jiné pěkné tvary (vyhněte se tvarům se špičatým koncem – srdíčka, hvězdičky… – připalují se). Pak už jen obalíte v cukru a můžete mlsat.

Šlehačkové těsto
250 ml smetany ke šlehání
400g hladké mouky
1 kostka tuku nebo másla

Vinné těsto
250g hladké mouky
250g tuku nebo másla
5 lžic bílého vína

Všechny ingredience smíchejte, vypracujte v těsto a nechte v lednici odpočinout. Těsto vyválejte, vykrájejte tvary, upečte do bleda (na 180 °C asi 10 minut) a ještě horké opatrně obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.