Vyzkoušeli jsme několik variant a mně nejvíc chutnala tahle, s mátou a olivami. Výborná je i kombinace pomerančů s fenyklem a troškou chilli.
na 2 porce
doba přípravy: 15 minut
6 pomerančů
1 menší červená cibule
16 černých oliv – skvělé jsou olivy Kalamata
10 lístků čerstvé máty
šťáva ze dvou citronů
6 lžic kvalitního olivového oleje
sůl

Nejdřív si oloupu pomeranče a odkrájím z nich i bílou kůžičku, aby byly hezky oranžové. Pak do misky vykrájím jednotlivé měsíčky.
Oloupu si cibuli, překrojím ji napůl, nakrájím na tenké plátky a přidám k pomerančům. Do misky přisypu olivy a natrhané lístky máty.
Z olivového oleje a citronové šťávy si připravím zálivku.
Pomeranče pečlivě promíchám se zálivkou a podle chuti osolím. Ideální je nechat salát chvilku odpočinout v lednici, ale v tomhle případě mám pochopení pro okamžité debužírování. Užijte si ho!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Križo
