Letní sicilský salát z pomerančů

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Vyzkoušeli jsme několik variant a mně nejvíc chutnala tahle, s mátou a olivami. Výborná je i kombinace pomerančů s fenyklem a troškou chilli.

 

na 2 porce

doba přípravy: 15 minut

6 pomerančů

1 menší červená cibule

16 černých oliv – skvělé jsou olivy Kalamata

10 lístků čerstvé máty

šťáva ze dvou citronů

6 lžic kvalitního olivového oleje

sůl

 

11280273 10205575419442690 282733805 o 19c07

 

Nejdřív si oloupu pomeranče a odkrájím z nich i bílou kůžičku, aby byly hezky oranžové. Pak do misky vykrájím jednotlivé měsíčky.

Oloupu si cibuli, překrojím ji napůl, nakrájím na tenké plátky a přidám k pomerančům. Do misky přisypu olivy a natrhané lístky máty.

Z olivového oleje a citronové šťávy si připravím zálivku.

Pomeranče pečlivě promíchám se zálivkou a podle chuti osolím. Ideální je nechat salát chvilku odpočinout v lednici, ale v tomhle případě mám pochopení pro okamžité debužírování. Užijte si ho!

 

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Križo