Na čem si pochutnat v létě? Na pečené broskvi

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Než jsem dobrovolně odjela do kopců bez teplé vody, připravila jsem pro vás jeden ze svých nejmilejších letních receptů.

Pečená broskev je sen. Opravdu. Je krásně šťavnatá, sladká a díky pečení má mnohem intenzivnější chuť. Nejčastěji ji připravuju k snídani s řeckým jogurtem a granolou nebo z ní vykouzlím skvělý lehký dezert spolu s domácím vanilkovým krémem. Obě varianty jsou výtečné. Tak hurá do toho! Hezké léto! Mávám vám z Alp!

FullSizeRender 3 190c6

 

(na 1 porci)

doba přípravy: 15 - 25 minut

1 kelímek řeckého jogurtu

1 broskev

1 lžíce oblíbených oříšků nebo granoly 

Předehřeju si troubu na 190 °C. Rozkrojím si broskev, ale pecku z ní nevyndávám, protože díky ní broskev zůstane šťavnatá. Broskev dám na plech s pečícím papírem a peču ji asi 15 - 25 minut až do změknutí, záleží na její velikosti.

Na talířek si dám jogurt a do jeho středu položím upečené půlky broskve a posypu granolou.

Tip: domácí vanilkový krém pro dva připravíte z 200 g dobrého tvarohu (např. Krasolesí), jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho citronu a tří lžic domácího vanilkového cukru. Vše pořádně prošlehejte, ať nemáte v krému hrudky.  

 

Instagram: @bjukitchen

foto: Kubo Krížo