Naprosto neodolatelná třešňová bublanina

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Ráda, za to, že mám skvělého manžela, hodné děti a že jsem měla pěkné dětství. Velkou část léta jsem trávila u babičky Mařenky, kterou jsem vždycky zbožnovala. Mařenka je zlatá babička, která i dneska splní, co mi na očích uvidí, a vždycky řekne: “Barčo, tak si sedni, dej si čaj a bublaninu.” Buďte taky rádi a mějte se hezky! 

 

 MG 8229 efe94

 

  • 700 g třešní

  • 1/2 hrnku hnědého cukru


  • 1 hrnek mouky (polohrubá a hladká)

  • 1 lžička kypřícího prášku

  • 100 ml smetany (31%)

  • kůra z 1 citronu

  • špetka soli

  • dvě vajíčka

  • 60-100 ml mléka (tak, aby těsto bylo řidší)

  • 1 vrchovatá lžíce domacího vanilkového cukru

 

Předehřeju troubu na 180 stupňů. Koláčovou formu si vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Pak do vysypané formy rozsypu asi polovinu nevypeckovaných třešní a pustím se do těsta. Nejprve si ušlehám vejce s cukrem do pěny. Potom přileju trochu mléka a po lžících začnu přidávat prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Postupně do mixéru přilévám smetanu a zbytek mléka. Těsto by mělo být krásně hladké a lehce řídké.Do připravené formy naleju těsto a posypu ho zbylými třešněni. Bublaninu peču na 180 stupňů tak 50 60 minut. Sbíhají se vám sliny? Nedivím se. Tak hodně zdaru při přípravě bublaniny.

Instagram: @bjukitchen

foto: Kubo Križo