Neodolatelná hrášková kaše se sázeným vejcem a párkem

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

(na 2 porce)

500 g vyloupaného čerstvého hrášku

80-100 ml olivového oleje

½ cibulky

2 nožičky párku

2 dobrá vajíčka

kousek másla na opečení vajíček

sůl 

11638459 10205758559021065 148735949 o 6cd15

 

Do rendlíku napustím trochu vody, osolím ji a přivedu k varu. Do vroucí vody nasypu hrášek, který vařím asi 3 minuty. Změkne nám jen trošku, a zachová si tak svoji čerstvost. Po třech minutách ho sleju do cedníku. 2/3 uvařeného hrášku dám do mixéru a zbylou část nechám prozatím v cedníku. Do mixéru přiliju zhruba polovinu olivového oleje a rozmixuju ho, podle chuti pak přidávám zbylý olivový olej, a sůl.

Cibulku si oloupu a nakrájím na drobno. Rozpálím pánev a naleju do ní trošku olivového oleje. Když je pánev připravená, opeču si na ní cibulku. V rendlíku si ohřeju párky a v malé pánvi si připravím na másle sazená vejce.

Hraškovou kaši promíchám s celým hráškem a dám ji na talíř. Kaši pak ozdobím opečenou cibulkou, přidám k ní párek a vejce a za pár minut budu v plné síle připravena na Vary!

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo