(na 2 porce)
500 g vyloupaného čerstvého hrášku
80-100 ml olivového oleje
½ cibulky
2 nožičky párku
2 dobrá vajíčka
kousek másla na opečení vajíček
sůl

Do rendlíku napustím trochu vody, osolím ji a přivedu k varu. Do vroucí vody nasypu hrášek, který vařím asi 3 minuty. Změkne nám jen trošku, a zachová si tak svoji čerstvost. Po třech minutách ho sleju do cedníku. 2/3 uvařeného hrášku dám do mixéru a zbylou část nechám prozatím v cedníku. Do mixéru přiliju zhruba polovinu olivového oleje a rozmixuju ho, podle chuti pak přidávám zbylý olivový olej, a sůl.
Cibulku si oloupu a nakrájím na drobno. Rozpálím pánev a naleju do ní trošku olivového oleje. Když je pánev připravená, opeču si na ní cibulku. V rendlíku si ohřeju párky a v malé pánvi si připravím na másle sazená vejce.
Hraškovou kaši promíchám s celým hráškem a dám ji na talíř. Kaši pak ozdobím opečenou cibulkou, přidám k ní párek a vejce a za pár minut budu v plné síle připravena na Vary!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo
