Neodolatelně křupavý salát podle Bjukitchen

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Takže se prosím zkuste přes víkend vyhnout těžké a vydatné kuchyni a uvidíte, jak vám v neděli večer bude dobře! Jedno je ale jisté - KEEP WARM AND DRY!

making 8cff2

(pro 2 osoby)

Doba přípravy: 30 minut

1,5 svazku kadeřávku

2 menší červené řepy

8 švestek

hrst českého hroznového vína

olivový olej

sůl, čerstvě mletý pepř

makingof2 d2067

Nejdřív si předehřeju troubu na 190 stupňů. Řepu oloupu a nakrouhám ji na tenké plátky na mandolíně. Nakrájenou řepu rozprostřu na pečící plech a peču ji zhruba 15 minut. Plátky řepy by po upečení měli hezky křupat. Pak si vypeckuju švestky, narovnám je na pečící tácek a peču je asi 5 - 8 minut při stejné teplotě. Hotové švestky by měly být měkké a lehce zkaramelizované.

Pod tekoucí vodou si důkladně omyju kadeřávek a rozdělím ho na dvě poloviny. Z jedné poloviny si připravím kadeřávkové chipsy. Kadeřávek natrhám na větší kousky a dám do mísy, zakápnu olivovým olejem, lehce posypu hrubou solí a jemně kadeřávek promnu mezi prsty. Kadeřávek pak rovnoměrně rozprostřu na plech a peču do křupava, trvá to zhruba 10 minut.

Zbylý kadeřávek nakrájím na drobnější kousky a dám do servírovací salátové mísy, přidám upečený kadeřávek, křupavou řepu a kuličky hroznového vína a lehce rukama promíchám. Salát dochutím olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec ho dozdobím pečenými švestkami.

Jestli máte chuť, doplňte si salát ještě pečenými lískovými oříšky nebo jemným kozím sýrem!

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

final 2efba