Takže se prosím zkuste přes víkend vyhnout těžké a vydatné kuchyni a uvidíte, jak vám v neděli večer bude dobře! Jedno je ale jisté - KEEP WARM AND DRY!

(pro 2 osoby)
Doba přípravy: 30 minut
1,5 svazku kadeřávku
2 menší červené řepy
8 švestek
hrst českého hroznového vína
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř

Nejdřív si předehřeju troubu na 190 stupňů. Řepu oloupu a nakrouhám ji na tenké plátky na mandolíně. Nakrájenou řepu rozprostřu na pečící plech a peču ji zhruba 15 minut. Plátky řepy by po upečení měli hezky křupat. Pak si vypeckuju švestky, narovnám je na pečící tácek a peču je asi 5 - 8 minut při stejné teplotě. Hotové švestky by měly být měkké a lehce zkaramelizované.
Pod tekoucí vodou si důkladně omyju kadeřávek a rozdělím ho na dvě poloviny. Z jedné poloviny si připravím kadeřávkové chipsy. Kadeřávek natrhám na větší kousky a dám do mísy, zakápnu olivovým olejem, lehce posypu hrubou solí a jemně kadeřávek promnu mezi prsty. Kadeřávek pak rovnoměrně rozprostřu na plech a peču do křupava, trvá to zhruba 10 minut.
Zbylý kadeřávek nakrájím na drobnější kousky a dám do servírovací salátové mísy, přidám upečený kadeřávek, křupavou řepu a kuličky hroznového vína a lehce rukama promíchám. Salát dochutím olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec ho dozdobím pečenými švestkami.
Jestli máte chuť, doplňte si salát ještě pečenými lískovými oříšky nebo jemným kozím sýrem!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo

