(pro 2 osoby)
* 10 malých nových brambor
* ½ svazku zeleného chřestu
* 6 plátků dobré šunky
* ½ bílého řeckého jogurtu
* 3 jarní cibulky
* pažitka
* ½ lžičky celého kmínu
* sůl, bílý pepř

Nejdříve si pořádně očistím kartáčkem na zeleninu brambory pod tekoucí vodou, ale neloupu je. Očištěné brambory dám celé do hrnce s osolenou vodou a kmínem a vařím je do měkka, asi 20 minut. Mezitím si vyklopím jogurt do misky, přidám k němu nasekanou jarní cibulku, pažitku a podle chuti přidám sůl a čerstvě namletý bílý pepř.
Na rozpálené teflonové pánvi si do křupava opražím tenké plátky šunky. Protože mám opravdu tučnou šunku nepotřebuju na opékání žádný tuk.
Pak si připravím chřest. Tvrdé konce odkrojím a začistím je škrabkou. Do kastrolu s vroucí osolenou vodou dám na tři minuty zblanšírovat chřest, pak ho vyndám a vrhnu se na šunku. Když jsou všechny suroviny hotové, vyberu si pěkný talíř a volám všechny k obědu!
Instagram: @bjuktichen
Foto: Kubo Krížo
