V malém knihkupectví jsme objevili tradiční sicilskou kuchařku a zaujal nás v ní recept, který jsme pro vás hned vyzkoušeli: spaghetti al limone. Jsou krásně svěží a úplně snadné a moc nám oběma chutnaly!

(na 2 porce)
250 g špaget – nejlepší jsou ty s hrubou texturou, protože na nich lépe ulpívá omáčka
200 g dobrých čerstvých rajčat
150 g buvolí mozzarelly
50 ml chutného olivového oleje
2–3 citrony – výborné prodávají v Gastronomice nebo ve Wine Foodu
pár lístků čerstvé bazalky
sůl
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Mezitím si nakrájejte rajčata i mozzarellu na kostky a dejte je do mísy. Přidejte olivový olej, vymačkejte na směs citrony a přidejte natrhané (nekrájet, natrhat!) lístky bazalky.
Uvařené špagety sceďte a vraťte do hrnce. Ihned je zalijte připravenou směsí, pořádně promíchejte a na pár minut přiklopte. Na závěr můžete na těstoviny nastrouhat trochu parmazánu. Jak jednoduché! Buon appetito!
Instagram: @bjukitchen
foto: Tomáš Karpíšek
