Přímo ze Sicílie: Neodolatelné spaghetti al limone!

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

V malém knihkupectví jsme objevili tradiční sicilskou kuchařku a zaujal nás v ní recept, který jsme pro vás hned vyzkoušeli: spaghetti al limone. Jsou krásně svěží a úplně snadné a moc nám oběma chutnaly!

 

IMG 0940 61151

 

(na 2 porce) 

250 g špaget – nejlepší jsou ty s hrubou texturou, protože na nich lépe ulpívá omáčka

200 g dobrých čerstvých rajčat

150 g buvolí mozzarelly

50 ml chutného olivového oleje

2–3 citrony – výborné prodávají v Gastronomice nebo ve Wine Foodu

pár lístků čerstvé bazalky

sůl

 

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Mezitím si nakrájejte rajčata i mozzarellu na kostky a dejte je do mísy. Přidejte olivový olej, vymačkejte na směs citrony a přidejte natrhané (nekrájet, natrhat!) lístky bazalky.

Uvařené špagety sceďte a vraťte do hrnce. Ihned je zalijte připravenou směsí, pořádně promíchejte a na pár minut přiklopte. Na závěr můžete na těstoviny nastrouhat trochu parmazánu. Jak jednoduché! Buon appetito!

Instagram: @bjukitchen

foto: Tomáš Karpíšek