REKLAMA
REKLAMA

Recept na banánový perník

Doba přípravy: 20 minut + pečení 1 hodina

Ingredience:
4 středně velké změklé banány + plátky ze 2 banánů na ozdobu
125 g změklého másla + na formu + na opečení plátků
1 lžička vanilkové esence
110 g krupicového cukru
2 vejce
1 lžíce mléka
225 g hladké mouky + hrubá mouka na vysypání formy
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice

Příprava:
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.
2. Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu. Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem. Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá. Pak ji pomocí stěrky přesuňte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.
3. Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EBC promo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA